25. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Vučić s patrijarhom: Situacija na KiM nije jednostavna

Situacija na KiM nije jednostavna i čini mi se da je komplikovanija svaki put kada se vidimo i razgovaramo, ali mi nemamo šta drugo osim da se borimo, rekao predsednik Vučić, u razgovoru sa patrijarhom srpskim Irinejom.

Predsednik Vučić sastao se u Predsedništvu sa patrijarhom srpskim Irinejom, uz ocenu da je situacija na Kosovu i Metohiji svaki put kada se sretnu komplikovanija, ali da Srbiji ne preostaje ništa drugo osim da se bori.

Predsednik je zahvalio patrijarhu na tome što je crkva uvek uz svoj narod i državu.
„Situacija na Kosovu i Metohiji nije jednostavna i čini mi se da je komplikovanija svaki put kada se vidimo i razgovaramo, ali mi nemamo šta drugo osim da se borimo koliko možemo“, rekao je Vučić.

Patrijarh Irinej se osvrnuo na poziv tužilaštva Specijalnog suda za ratne zločine na Kosovu Ramušu Haradinaju za saslušanje, upitavši ironično „da li su se izvinili oni što su morali da ga pozovu“ i primetio da je to „cirkus“.

Vučić je konstatovao da će se Haradinaj vratiti, a da, nažalost, „imamo neke naše koji staju na njegovu stranu i stranu onih koji su proganjali srpski narod“.
„Ali, borićemo se. Nije naša Srbija onoliko slaba koliko je bila, naprotiv, jača je i biće snažnija u svakom pogledu, pre svega ekonomskom“, rekao je Vučić, na šta je patrijarh istakao da „imamo razloga i prava da to činimo“, da se borimo.

Predsednik Srbije osvnuo se i na pisanje pojedinih medija da će vladika Maksim biti „sklonjen“ sa pravoslavnog Bogoslovskog fakulteta, navodno zato što je kritikovao njegovu politiku na Kosovu i Metohiji.

„Videli ste da su neki objavljivali da sam se ja mešao u smenjivanje nekih ljudi, koje i ne poznajem. Ne znam ni ko su ti ljudi, ni šta rade… Ali, šta ja tu mogu“, kazao je on.

Patrijarh je na to konstatovao: „I priča se da štampa nema slobodu…“.

Poglavar SPC se zahvalio predsedniku na tome što je odvojio vreme za njihov susret, a Vučić mu je uzvratio da mu je uvek čast da razgovara sa patrijarhom.

Related posts

Predsednik Vučić odgovara na pitanja građana na Prvoj TV

Jelena Obradović

Održana liturgija povodom smrti mitropolita na Cetinju

Branislava Grčić

Upucan Darko Kovačević

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija