23. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Han u dvodnevnoj poseti Beogradu

Evropski komesar za pristupne pregovore Johanes Han boravi danas i sutra u radnoj poseti Beogradu, gde će sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić razgovarati o reformama u Srbiji i situaciji u regionu.

Johanes Han u dvodnevnu posetu Beogradu dolazi popodne, direktno iz jednodnevne posete Skoplju.

Po dolasku, komesar Han će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a očekuje se da će dijalog Beograda i Prištine biti jedna od tema razgovora dva zvaničnika.

Komesar Han, koji se već angažovao oko deblokade dijaloga Beograda i Prištine najavio je da će tokom jula ponovo pokušati da motiviše lidere dve strane da se vrate za pregovarački sto.

Posle ostavke premijera privremenih kosovskih institucija Ramuša Haradinaja očekuje se da će Vučić i Han razmotriti novonastalu situaciju i mogućnosti kako dalje sa procesom ukidanja tarifa i normalizacije odnosa Beograda i Prištine.

Drugog dana posete, u petak, Johanes Han se sastaje sa premijerkom Anom Brnabić, sa kojom će razmotriti reformski proces u Srbiji.

Han je prošlog meseca, povodom otvaranja novog poglavlja u pristupnim pregovorima, pozvao Srbiju da ubrza reformski proces i da sa većom odlućnošću radi na vladavini prava, fundamentalnim pravima i demokratskom uparvljanjanju.

Premijerka Srbije i komesar za pristupne pregovore EU u 10 časova u petak održaće i konferenciju za novinare u Vladi Srbije.

Han će tokom boravka u Begradu kao ambasador prisustvovati i regionalnoj manifestaciji Sportske igre mladih.

Johanesu Hanu u oktobru ističe mandat na mestu komesara za pristupne pregovore i susedstvo.

Austrija je kandidovala Hana za treći mandat u Evropskoj komisiji, ali još nije poznato koji resor bi nekadašnji komesar za regionalnu politiku i proširenje mogao da dobije u narednom mandatu.

 

Related posts

Neša Smrad je sredstvo ustaških i Đilasovih medija za nove napade na Srbiju

Mica Milakov

Zubari u domu zdravlja rade po ustaljenom rasporedu uz poštovanje mera zaštite

Jasmina Petkovic

Vučić: SAD ne traže ustupke od Srbije u zamenu za ukidanje taksi

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija