2. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije Vesti

Pedeset i prva likovna kolonija “Deliblatski pesak”

Umetnici iz različitih krajeva naše zemlje i regiona, okupili su se po pedeset i prvi put na jednoj od najstarijih gradskih manifestacija, likovnoj koloniji “Deliblatski pesak”, da svoje emocije i kreativnost prenesu četkicom na platno. Kulturno prosvetna zajednica Pančevo, organizator je ove manifestacije, u saradnji sa Gradom.

Likovna kolonija “Deliblatski pesak” osnovana je davne 1969. godine, i danas po 51. put okupljaju se slikari iz cele Srbije, a i šire. Dvanaest učesnika slikaće svoje radove, koji će kasnije biti izloženi, kako u našoj zemlji, tako i u inostranstvu.

Posle toliko godina održavanja ove likovne kolonije, kroz koju je prošlo nebrojano mnogo ljudi, inspiracija umetnika se ne smanjuje. Tematika slika je raznovrsna, kao i slikarske tehnike kojime se koriste. Od presudnih osobina koje umetnik treba da poseduje, najznačajnije su istrajnost, strpljenje i mirna ruka.

Početak okupljenja slikara bio je prošlog petka, a druženje će trajati nedelju dana u toku koga će učesnici kolonije moći da uživaju, kako u slikanju, tako i u prelepim pejzažima ovog predela. Kulturno prosvetna zajednica Pančevo je organizator ove manifestacije, u saradnji sa gradom. Umetnički savet pobrinuo se da kadar koji ove godine posećuje koloniju bude što kvalitetniji.

Related posts

Licitacija za otkup vozila Hitne pomoći 4. oktobra

Jasmina Petkovic

Zorana Mihajlović: Opasnost nije prošla, verujem u građane i odgovorno ponašanje

Jasmina Petkovic

Održana zajednička pokazna vežba srpske i kineske policije kojoj je prisustvovao predsednik Vučić

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija