2. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti

Biciklistička vožnja „Vozilom zdravlja za čistiju sredinu“ od Dolova do Deliblatske peščare

„Vozilom zdravlja za čistiju sredinu“ naziv je biciklističke vožnje od Dolova do Deliblatske peščare, koja je održana u utorak. Ovaj događaj ima za cilj promociju obnovljivih izvora energije i bicikla kao alternativnog prevoznog sredstva skrećući pažnju na očuvanje životne sredine.

Biciklisti su se okupili ispred Doma kulture „25. maj“ u Dolovu, kako bi „vozilom zdravlja“, biciklom, krenuli put Deliblatske peščare. Cilj događaja je promocija obnovljivih izvora energije i alternativnog prevoza, skrećući pažnju na očuvanje okoline. Najmlađi učesnici akcije vole da voze bicikle, uglavnom sa drugarima, ali i znaju koliki je značaj korišćenja ovog prevoznog sredstva.

Koordinator Dejan Radivojev navodi da je projekat namenjen deci osnovnoškolskog uzrasta, a bavi se promocijom ekologije i energetske efikasnosti.

Događaj je deo projekta ,,Gasi svetlo da ti budućnost ne bude mračna“ podržanog od strane Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj.

Related posts

Ministar Vulin: Iskrenost osude zločina se meri presudama zločincima

Jasmina Petkovic

Crevar šesta u Evropi, štafeta blizu olimpijske vize

Ivana Bogdanovski

Pančevci ne daju čelo tabele, RK Dinamo bolji od Novog Pazara

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija