27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

VUČIĆ O HAŠKOJ FARSI : Nemojte da sanjamo da će biti pravde za Srbe!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio danas da neće biti zadovoljena pravda u Hagu po pitanju Ramuša Haradijana i poručio da ne treba da sanjamo da će nam neko doneti pravdu

“Već je izašao, malo će i da ruča sa njima”,prokomentarisao je Vučić za RTS odgovarajući na pitanje novinara da li će biti zadovoljena pravda u Hagu.

Srpska suza nije imala i neće naći roditelje,odgovorio je Vučić.

“Ne mojte da sanjamo snove kako će neko da nam donese pravdu, nije nam je donosio do sad, neće nam je doneti ni ubuduće. Nego, kada će taj koktel koji organizuju u Hagu, Haradinaj i ostali? Da još malo popriča sa njima kako se namučio. Težak je taj let bio od Prištine do Beča i Haga”, kazao je Vučić.

A komentarišući to što je Haradinaj otišao avionom Bežeta Pacolija, kaže:

“Namučio se, možda nije bilo stjuardesa u avionu i to Pacolijevom, kako čujem išao je Pacolijevim avionom. Kaže da je dugo čekao ovaj drugi avion. Teška situacija, namučio se veliki junak”.

Vučić je, upitan za poslednja hapšenja Srba za Kosovu i Metohiji, rekao da moramo da izdržimo takve stvari, ali da uz nove investicije u različitim oblastima u Srbiji, jačamo i poziciju zemlje i poziciju Srba na KiM.

“Mi Srbi, a znam koliko je teško porodicama tih ljudi, moramo da izdržimo i da znamo da naša suza nema roditelja i neće ga ni naći u svetu”, primetio je predsedik Srbije.

On je istakao da je danas srećan zbog nove investicije u Železaru, kao i zbog jačanja naših odbrambenih potencijala, jer je to način da sačuvano mir i da jačanjem Srbije – jačamo poziciju Srba na KiM, kao i našu pregovaračku poziciju.

“Ne smemo nijednog sekunda da izgubimo nevre, da to pokažemo kao oni u poslednje vreme. Ne mogu da kažem da pridobijemo više simpatija, vrlo sam oprezan po tom pitanju, ali sa nama svi razgovaraju, a sa njima malo ko više i razgovara”, istakao je predsednik Srbije.

On je poručio Srbima na KiM da će država pomoći, uz uvećanje plata i penzija, kosovskog dodatka, što će značiti znatno poboljšani životni standard.

Vučić je ponovio da su investicije na KiM veće nego što su bile decenijama unazad, biće ih i više.

“Ali, nervoza je kod nekih drugih, koji danas više ne pristaju ni na model dve Nemačke, ni na šta više ne pristaju, neće ni da razgovaraju, jedino što hoće to je da Srbija prizna Kosovo bespogovorno, onako kako oni misle da su stvorili granice”,rekao je Vučić.

U svemu tome, Srbi moraju da budu mirni i staloženi, da znaju da je država uz njih, kao i da su moći države ograničene, ali tolike kolike su, do maksimuma će biti iskorišćene za pomoć Srbima na Kosmetu.

Vučić je podsetio da, nažalost, od 1999. godine Beograd nema suverenitet na KiM kada je reč o vojnom i policijskom prisustvu, dok je Priština od 2008. preuzla sve ingerencije države, dok je naša zemlja tada ćutala.

Dodao je da su u Prištini najavili da će sledeće godine, podići spomenike nekima od srpskih lidera iz 2009. i 2010. koji su doveli do presude Međunarodnog suda pravde, koja je išla na ruku Prištini.

“Ali, ja sam srećan što ću i dalje da im budem prvi na listi za odstrel i čovek protiv kojeg vode kampanju na svakodnevnom nivou. To znači da dobro radim za naš narod i trudiću se i brinuću još više”, zaključio je Vučić.

Related posts

Ministar Vulin: Bezbednost u saobraćaju je odgovornost svakog od nas

Nikoleta Dragaš

Slovačka evangelička crkva obeležila 100 godina autokefalnosti

Vanja Vićentić

Žarka Zrenjanina u Dolovu do jutra bez vode

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija