13. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić čestitao Džonsonu

Predsednik Aleksandar Vučić uputio je čestitku novoizabranom premijeru Velike Britanije Borisu Džonsonu i izrazio nadu da će on biti prvi šef britanske vlade koji će posetiti Srbiju, posle četrdeset godina.

Aleksandar Vučić poželeo je uspeh u radu Borisu Džonsonu, kog je Konzervativna partija izabrala za novog britanskog premijera, saopštila je Služba za saradnju sa medijima Predsednika Republike.

“Vaš izbor svedoči o velikom poverenju, koje je ukazano koliko Vašem iskustvu, toliko i idejama da odgovorite na izazove sa kojima se suočava Velika Britanija. Uveren sam da ćete, kako ste i sami rekli, doneti novu energiju Vašoj zemlji i povesti je sigurnim putem napretka”, piše u čestitki.

Vučić ističe da će Džonson u njemu imati pouzdanog partnera u razvoju političkog dijaloga i jačanju ekonomske saradnje dve zemlje.

“Nadam se zato da ćete Vi biti prvi britanski premijer koji će posetiti Srbiju, posle bezmalo četrdeset godina. Vašom posetom potvrdili biste da je želja za jačim i bogatijim srpsko-britanskim vezama obostrana, što bi mi u Srbiji poštovali i cenili”, dodao je Vučić.

Predsednik je ukazao na doprinos Velike Britanije Berlinskom procesu i saradnji na Zapadnom Balkanu, i istakao je da će Srbija, vodeći politiku mira, nastaviti da se bori za stabilnost na Zapadnom Balkanu, kao osnovi za ekonomski i svaki drugi napredak Srbije i regiona.

“U isto vreme želim da zahvalim britanskoj vladi što je projektima poput digitalne transformacije i jačanja e-Uprave, finansirane kroz Fond za dobru upravu, podržala proces reformi u Srbiji,” navodi se u čestitki Vučića.

 

Related posts

Vaskršnja čestitka gradonačelnika Pančeva i predsednika Skupštine

Nikoleta Dragaš

Horor u Pančevu. Staford napao članove porodice. Žena preminula posle napada, utvrđuje se razlog smrti!

Mica Milakov

“Prelo” šestu godinu zaredom u Hajdučici

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija