19. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Video-igre i kladionice – strast ili bolest?

Broj zavisnika od video-igrica je sve veća, a starosna granica, nažalost, sve niža. Roditelji sve češće dovode decu kod psihologa jer ne mogu da ih odvoje od igrica. Koliko je život u virtuelnom svetu opasan govore podaci da postoje osobe koje mesecima ne izlaze iz kuće kako bi igrale igrice. Lekari ističu da je važno da roditelji uoče problem i blagovremeno potraže pomoć psihologa.

Kada govorimo o bolesti zavisnosti, najčešće pomislimo na narkomaniju, alkoholizam i pušenje, sada se sve češće pominje zavisnost od interneta i kocke. Mladi dosta vremena provode za kompijuterom igrajući igrice, ali su i kladionice veoma posećene.

Broj zavisnika od video-igrica je sve veći, a starosna granica sve niža, roditelji sve češće dovode decu  kod psihologa dolaze čak i predškolskog uizrasta postoje osobe koje mesecima ne izlaze iz kuće kako bi igrale igrice i živeli u virtuelnom svetu. Ova zavisnost se ne razlikuje suštinski od patološkog kockanja, ista situacija je i sa kladionicama. Osobe koje su zavisne teško se odvikavaju od svojih navika neki od stručnjaka ističu da se može staviti rame uz rame sa heroinskom zavisnošću.

Related posts

Rama i Zaev doputovali u Beograd

Nikoleta Dragaš

“Grejanje” u remontu: Toplana na Sodari dobila nov kotao

Nikoleta Dragaš

Sve manje mladih fizički aktivno

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija