27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Video-igre i kladionice – strast ili bolest?

Broj zavisnika od video-igrica je sve veća, a starosna granica, nažalost, sve niža. Roditelji sve češće dovode decu kod psihologa jer ne mogu da ih odvoje od igrica. Koliko je život u virtuelnom svetu opasan govore podaci da postoje osobe koje mesecima ne izlaze iz kuće kako bi igrale igrice. Lekari ističu da je važno da roditelji uoče problem i blagovremeno potraže pomoć psihologa.

Kada govorimo o bolesti zavisnosti, najčešće pomislimo na narkomaniju, alkoholizam i pušenje, sada se sve češće pominje zavisnost od interneta i kocke. Mladi dosta vremena provode za kompijuterom igrajući igrice, ali su i kladionice veoma posećene.

Broj zavisnika od video-igrica je sve veći, a starosna granica sve niža, roditelji sve češće dovode decu  kod psihologa dolaze čak i predškolskog uizrasta postoje osobe koje mesecima ne izlaze iz kuće kako bi igrale igrice i živeli u virtuelnom svetu. Ova zavisnost se ne razlikuje suštinski od patološkog kockanja, ista situacija je i sa kladionicama. Osobe koje su zavisne teško se odvikavaju od svojih navika neki od stručnjaka ističu da se može staviti rame uz rame sa heroinskom zavisnošću.

Related posts

Predsednik Vučić: Veoma sam ponosan na Vojsku Srbije, nikada nismo imali ovakvu snagu

Zorana Stekovic

Srpski vatrogasci nastavljaju borbu sa vatrenom stihijom u Grčkoj

Miroslava Cvejin

Predsednik Aleksandar Vučić primio akreditive ambasadora Holandije u Srbiji

Ivana Golubovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija