27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

„Srbija veoma poštuje solidarnost i pomoć Japana“

Srbija veoma poštuje solidarnost i pomoć Japana, čije su donacije u poslednjih dvadeset godina premašile pola milijarde evra, rekao je predsednik Vučić u razgovoru sa generalnim sekretarom Parlamentarne grupe Japan-Srbija i državnim sekretarom za zaštitu životne sredine te zemlje.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je generalnog sekretara Parlamentarne grupe Japan-Srbija i državnog sekretara za zaštitu životne sredine Japana Minoru Kiućija, sa kojim je konstatovao da je prošla godina bila od izuzetnog značaja za srpsko-japanske odnose, zahvaljujući veoma uspešnoj poseti premijera Šinzo Abea i naklonosti koju je zadobio u Srbiji.

Predsednik Vučić je uputio pozdrave premijeru Abeu i čestitao pobedu vladajuće koalicije na izborima za gornji dom Parlamenta, održanim pre dva dana. On je rekao da ga raduje što će imati priliku da se vidi sa njim tokom svoje posete Japanu u oktobru, kada će prisustvovati zvaničnoj ceremoniji krunisanja cara Naruhita.

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će bilateralni odnosi nastaviti da se uspešno razvijaju i da će Japan biti zastupljeniji u Srbiji kroz turizam i kulturu, a posebno kroz ekonomsku saradnju, s obzirom na to da su japanske kompanije zadovoljne uslovima poslovanja u Srbiji i, kao takve, primer drugim investitorima iz Japana. On je naglasio da Srbija veoma poštuje solidarnost i pomoć Japana, čije su donacije u poslednjih dvadeset godina premašile pola milijarde evra, rekao je predsednik Vučić .

Predsednik Vučić i državni sekretar Kiuići su razgovarali i o situaciji u regionu, posebno u svetlu inicijative za saradnju sa Zapadnim Balkanom, koju su pokrenuli vlada Japana i premijer Abe. Japanski zvaničnik je rekao da Srbija ima ključnu ulogu u promociji mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu i da u Japanu veoma cene pristup predsednika Vučića odnosima u regionu. On je takođe izrazio zadovoljstvo saradnjom Srbije i Japana na multilateralnom planu.

Related posts

Česi grade fabriku autodelova u Vršcu – investiraće 15 miliona eura

Nikola Toadjer

Dvoje ljudi preminulo, zaražena još 151 osoba

Jasmina Petkovic

Ministar Vulin: Država neće dozvoliti obračune kriminalnih bandi u Novom Pazaru

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija