23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Renoviranje baletske škole “Dimitrije Parlić”

Posetili smo baletsku školu  “Dimitrije Parlić”  i videli da su radovi na tekućem održavanju uveliko u toku i da je obećano da će početkom nove školske godine  sve učenike dočekati mnogo bolji uslovi.

Član Gradskog veća za obrazovanje, Tatjana Božic,  zajedno sa nama posetila je baletsku školu  “Dimitrije Parlić”  da vidi kako napreduju radovi u okviru tekućeg održavanja i sanacije pojedinih delova. Radovi se obavljaju leti, kako ne bi remetili nastavu. Zvršetak obnove planira se pre početka nove školske godine.

 

Ova škola broji 280 učenika različitih starosnih kategorija , i osnovnog i srednjeg obrazovanja, na dva različita odseka, smera klasičnog baleta ili savremene igre.

Planovi grada obuhvataju i sanaciju još  11  osnovnih  i 5 srednjih  škola među kojima su OŠ “Vasa  Živković”, ” Đura Jakšić”, gimnazija “Uroš Predić”. Sredstva su obezbeđena iz budžeta grada u iznosu od  7 .miliona dinara za osnovne i 2,6 miliona dinara za srednje škole . Neke od njih su već počele sa radovima.

Related posts

Đurić: Ne može Kurti da određuje ko predstavlja Srbe u dijalogu

Katarina Popović

Predsednik Vučić: Obaveza Srbije da uvek bude na raspolaganju RS

Branislava Grčić

Majdov bez medalje u Lisabonu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija