27. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Kovačica Najvažnije Vesti

Kulinarski majstori na Gulašijadi u Debeljači

U subotu, 27. jula, u Debeljači se održava 21. Gulašijada, manifestacija koja okuplja dobre poznavaoce kulinarskih veština. Na ovogodišnjoj Gulašijadi biće oko 40 ekipa, a nabolji će na poklon dobiti medalje i kotlić. I ovogodišnja Gulašijada održava se na vašarištu u Debeljači.

Gulašijada u Debeljači odžava se ove godine 21. put. Prema rečima Lasla Hortija, predsednika Saveta Mesne zajednice Debeljača, ova manifestacija se dosad održavala uvek u maju, ali je pomerena ove godine zbog loših vremenskih uslova. Na njoj će svoje kulinarske sposobnosti prikazati oko 40 učesnika.

Pored Gulašijade, tokom leta biće održana i svečanost kojom će se obeležiti naseljavanje Debeljače, a na ovom skupu očekuju se i gosti iz inostranstva.

Prema Hortijevim rečima, u septembru sve ljubitelje kukuruza očekuje Kukuruzijada u organizaciji Aktiva žena na kojoj će učestvovati udruženja žena sa teritorije južnog Banata, kao i Festival mađarskih pesama.

Related posts

Liturgija povodom Hramovne i seoske slave

Nikoleta Dragaš

Dezinfekcija ulica u Banatskom Novom Selu

Katarina Popović

Vučić u jutarnjem, nezvaničnom obilasku radova u Beogradu

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija