12. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Kovačica Najvažnije Vesti

Kulinarski majstori na Gulašijadi u Debeljači

U subotu, 27. jula, u Debeljači se održava 21. Gulašijada, manifestacija koja okuplja dobre poznavaoce kulinarskih veština. Na ovogodišnjoj Gulašijadi biće oko 40 ekipa, a nabolji će na poklon dobiti medalje i kotlić. I ovogodišnja Gulašijada održava se na vašarištu u Debeljači.

Gulašijada u Debeljači odžava se ove godine 21. put. Prema rečima Lasla Hortija, predsednika Saveta Mesne zajednice Debeljača, ova manifestacija se dosad održavala uvek u maju, ali je pomerena ove godine zbog loših vremenskih uslova. Na njoj će svoje kulinarske sposobnosti prikazati oko 40 učesnika.

Pored Gulašijade, tokom leta biće održana i svečanost kojom će se obeležiti naseljavanje Debeljače, a na ovom skupu očekuju se i gosti iz inostranstva.

Prema Hortijevim rečima, u septembru sve ljubitelje kukuruza očekuje Kukuruzijada u organizaciji Aktiva žena na kojoj će učestvovati udruženja žena sa teritorije južnog Banata, kao i Festival mađarskih pesama.

Related posts

Crvena zona Pančevačke bolnice skoro popunjena

Vanja Vićentić

Svetsko zlato Slavku Stanišiću

Nikoleta Dragaš

Gost “Lica nacije” Ljubiša Pavković

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija