12. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Opovo Vesti

Opovčani imaju internistu i radiologa

Zahvaljujući lokalnoj samoupravi Opštine Opovo i menadžmentu Doma zdravlja pacijentima je omogućeno da obave pregled kod stomatologa, pedijatra, a jednom nedeljno u Domu zdravlja Opovo rade internista, radiolog, takođe u okviru zgrade pacijenti mogu podići lek jer i dalje radi državna apoteka.

Opština Opovo, koja obuhvata naseljena mesta Sakule, Sefkerin i Barandu živi oko deset hiljada stanovnika. Ono što im je posebno važno je dobra i lako dostupna zdravstvena zaštita jer  u ovim mestima uglavnom živi starijia populacija. Opovo spada u najsiromašniju opštinu u južnom Banatu, ali se za razliku od mnogih može pohvaliti dobrom zdravstvenom zaštitom, koja im je dostupna 24 sata. Pre pet godina slika ove ustanove bila je sasvim drugačija.

Svaki odlazak u druge zdravstvene centre, bilo da je reč o Beogradu, Pančevu ili Zrenjaninu za mnoge stanovnike ovog mesta bio bi problem. Zajedničkom saradnjom lokalne samouprave i Doma zdravlja u Opovu došlo se do zaključka da stanovništvo nije krivo što prethodna vlast nije vodila računa, već je neophodno da im se pruži dostupna zdravstvena zaštita koja im pripada.

Lokalna samouprava zajedeno sa Domom zdravlja želeći da olakša dostupnost lekara specijalista žiteljima ovog sela angažvala je specijaliste koji dolaze u Opovo. Svake nedelje pacijente pregleda internista i radiolog. U okviru  ovog Doma zdravlja rade se ginekološki i ultrazvučni pregledi, kao i snimanje kukova kod dece, koje obavlja pedijatar. Jedina je opština gde je u okviru ovog Doma zdravlja zadržana državna apoteka, tako da su i lekovi lako dostupni svim pacijentima.

Related posts

Stariji muškarac preminuo posle izvlačenja iz reke Tamiš

Aleksandra Miloševska

Mere zaštite u salonima

Jasmina Petkovic

Ministar Udovičić čestitao odbranu titule prvaka sveta para atletičaru Željku Dimitrijeviću

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija