3. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

SNS : Pančevo jedan od najboljih primera dobre prakse upravljanja javnim finansijama u Srbiji

Pančevo deli prvo mesto u Srbiji, sa Smederevom, kao primer dobre prakse u upravljanju javnim finansijama. Ovu informaciju saopštio je danas zamenik gradonačelnika i funkcioner gradskog odbora SNS Predrag Živković, govoreći o izveštaju revizora za prošlu godinu.

Posle saglasnosti nadležnih, lokalna samouprava angažovala je eksternog revizora koji je kontrolisao rad gradske uprave, sekretarijata, institucija čiji je osnivač Grad Pančevo. Prema rečima Predraga Živkovića, u tom postupku učestvovali su svi direktni i indirektni korisnici budžeta. Direktnih je bilo 6, a indirektnih 34.

Živković je rekao da je cilj revizije bio davanje mišljenja o tome da li su korisnici budžeta sastavljali svoje finansijske izveštaje u skladu sa zakonom i procedurama. I u tome smo veoma bili uspešni, naglasio je Živković.

Rok za otklanjanje sitnih nepravilnosti je prvi septembar, ali ćemo mi taj posao završiti ranije, već početkom avgusta, poručio je Predrag Živković.

 

Related posts

Predsednik Vucic:Zajedno zbog Srbije, izbori će biti prekretnica

Zorana Stekovic

Geološki Zavod treba da bude prepoznatljiv i vidljiv

Vanja Vićentić

Servisne informacija za 31. januar

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija