27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Opovo Vesti

Dobra zdravstvena nega u Opovu

Opovo je jedna od retkih opština sa malim brojem stanovnika kojoj je dostupan defektolog, zahvaljući sredstivima koje Lokalna samouprava izdvaja već četiri godine. Takođe, u Opovu i okolnim selima rade državne apoteke, a meštanima je dostupna Patronažna i Služba kućnog lečenja. Zdravstvena zaštita dostupna je 24 sata zahvaljući Službi Hitne pomoći u Opovu.

Nažalost sve veći broj dece ima poteškoće da progovori, takođe i sa izgovaranjem određenih reči i slogova, pa je stručna pomoć logopeda neophodna. Zahvaljući angažovanju Lokalne samouprave i Domu zdravlja Opovo žitelji ovog mesta, kojima je stručna pomoć logopeda neophodna ne moraju da odlaze u Pančevo ili Beograd, zakazuju i putuju, već sve to obavljaju u svom Domu zdravlja.

Velika olakšica za žitelje Idvora, Barande, Sakula i Sefkerina, što u svom mestu imaju apoteku koja je u sklopu Doma zdravlja Opova.

Žiteljima Opova i okolnim selima dostupna je i Patranažna služba, koja na terenu obilazi porodilje, a i Služba kućnog lenenja koja obilazi starije osobe. Služba Hitne pomoći dostupna je 24 sata.

Related posts

MILOŠU DELIBAŠIĆU 30 GODINA ZATVORA ZA UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA I MILOŠA VIDAKOVIĆA

Mica Milakov

Ministar Vulin: Ne može se prisluškivati predsednik Vučić a da u tome nema zle namere

Bojana Kecic

Vakcinacija nastavljena i u Starčevu

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija