27. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Opovo Vesti

Dobra zdravstvena nega u Opovu

Opovo je jedna od retkih opština sa malim brojem stanovnika kojoj je dostupan defektolog, zahvaljući sredstivima koje Lokalna samouprava izdvaja već četiri godine. Takođe, u Opovu i okolnim selima rade državne apoteke, a meštanima je dostupna Patronažna i Služba kućnog lečenja. Zdravstvena zaštita dostupna je 24 sata zahvaljući Službi Hitne pomoći u Opovu.

Nažalost sve veći broj dece ima poteškoće da progovori, takođe i sa izgovaranjem određenih reči i slogova, pa je stručna pomoć logopeda neophodna. Zahvaljući angažovanju Lokalne samouprave i Domu zdravlja Opovo žitelji ovog mesta, kojima je stručna pomoć logopeda neophodna ne moraju da odlaze u Pančevo ili Beograd, zakazuju i putuju, već sve to obavljaju u svom Domu zdravlja.

Velika olakšica za žitelje Idvora, Barande, Sakula i Sefkerina, što u svom mestu imaju apoteku koja je u sklopu Doma zdravlja Opova.

Žiteljima Opova i okolnim selima dostupna je i Patranažna služba, koja na terenu obilazi porodilje, a i Služba kućnog lenenja koja obilazi starije osobe. Služba Hitne pomoći dostupna je 24 sata.

Related posts

Vučić se sastao sa predsednikom Jermenije

Nikola Toadjer

Obraćanje gradonačelnice Vršca povodom vanrednog stanja

Nikoleta Dragaš

Preventivni pregledi u Kačarevu. Dobar odziv!

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija