27. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Čast za KUD “Paunović”: Lana i Marko dočekali Makrona

Lana Bendić i Marko Arbutina, članovi KUD-a “Stanko Paunović” NIS – Rafinerije nafte Pančevo, par su koji je na Aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu hlebom i solju dočekao predsednika Francuske Emenuela Makrona. Kažu da su izuzetno ponosni što su izabrani da pozdrave predsednike Vučića i Makrona među mnogo mladih koji se bave folklorom u našoj zemlji.

Putovanja i druženja su sastavni deo mladih koji se bave folklorom. Ipak, samo oni najbolji imaju tu čast da na aerdromu dočekaju najveće svetske državnike, što je slučaj sa Lanom Bendić i Markom Arbutinom, mladim Pančevcima , članovima Kulturno umetničkog društva “Stanko Paunović” NIS Rafinerije nafte Pančevo. Kažu da su imali malu tremu, ali i da su izuzetno ponosni.

Prema rečima Dejana Trifunović, umetničkog direktora ansambla, ovo nije prvi put da “Paunović” dočekuje ili nastupa pred svetskim zvaničnicima koji dolaze u posetu Srbiji. Nastupali su pred nemačkom kancelarkom, kineskim predsednikom i premijerom, kao i britanskim prestolonaslednikom.

Članove KUD-a “Stanko Paunović” u narednom periodu očekuju gostovanja u Holandiji i Kanadi, a održaće i zajednički koncert sa ansamlbom iz Kanade 19. avgusta u Pančevu.

 

Related posts

Vučić najavio višemilionska ulaganja u “Krušik”

Jelena Obradović

Još 579 novozaraženih korona virusom

Zorana Stekovic

Vaučeri za kupovinu školskog pribora za sve đake prvake opštine Bela Crkva

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija