23. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Čast za KUD “Paunović”: Lana i Marko dočekali Makrona

Lana Bendić i Marko Arbutina, članovi KUD-a “Stanko Paunović” NIS – Rafinerije nafte Pančevo, par su koji je na Aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu hlebom i solju dočekao predsednika Francuske Emenuela Makrona. Kažu da su izuzetno ponosni što su izabrani da pozdrave predsednike Vučića i Makrona među mnogo mladih koji se bave folklorom u našoj zemlji.

Putovanja i druženja su sastavni deo mladih koji se bave folklorom. Ipak, samo oni najbolji imaju tu čast da na aerdromu dočekaju najveće svetske državnike, što je slučaj sa Lanom Bendić i Markom Arbutinom, mladim Pančevcima , članovima Kulturno umetničkog društva “Stanko Paunović” NIS Rafinerije nafte Pančevo. Kažu da su imali malu tremu, ali i da su izuzetno ponosni.

Prema rečima Dejana Trifunović, umetničkog direktora ansambla, ovo nije prvi put da “Paunović” dočekuje ili nastupa pred svetskim zvaničnicima koji dolaze u posetu Srbiji. Nastupali su pred nemačkom kancelarkom, kineskim predsednikom i premijerom, kao i britanskim prestolonaslednikom.

Članove KUD-a “Stanko Paunović” u narednom periodu očekuju gostovanja u Holandiji i Kanadi, a održaće i zajednički koncert sa ansamlbom iz Kanade 19. avgusta u Pančevu.

 

Related posts

Ministar Vulin: Uvek napadaju Srbiju i Vučića pred razgovore sa Prištinom

Mica Milakov

Tri osobe povređene u udesu u centru sinoć

Mica Milakov

BEZ PORAZA : Pred Pančevcima “pao” i Partizan. RK Dinamo pobedio golom razlike

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija