27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Alibunar Južni Banat Najvažnije Vesti

Poseta kineskih investitora Alibunaru

Kineski privrednici obišli su Alibunar u nameri da ulažu u ovu opštinu. Njih jedanaestoro razgovaralo je sa čelnicima Opštine Alibunar. Ideja je da se investira u različite oblasti i na taj način poboljša ekonomski razvoj  opštine.

Investitori iz provincije Gvan Dong u Kini prilikom posete Alibunaru rekli su da im je drago što su ovoj južnobanatskoj opštini i da bi voleli da ostvare što bolju saradnju sa njima. Poljoprivreda, turizam su samo neke od oblasti u koje bi voleli da ulažu. Utisci o Alibunaru su za sada pozitivni, a gostomprimstvo ljudi je ono što im se najviše dopalo, istakli su oni.

Načelnica Južnobanatskog okruga Danijela Lončar rekla je da je namera da se ovaj deo Vojvodine “podigne na noge”, a posebno se obraća pažnja na manje opštine.

Prema rečima Dušana Dakića, predsednika Opštine Alibunar, ovo je prva delegacija koja je došla u Alibunar sa željom da ulaže. Dodao je da su privrednici iz Kine došli sa konkretnim pitanjima, sa konkretnim predlozima i da su brzo pronašli zajdnički “jezik”.

Igor Novaković iz Razvojne agencije Srbije istakao je da će delegacija Kine u Srbiji boraviti tri dana i obilaziće lokacije koje su im zanimljive za ulaganje. Sem Alibunara posetiće Ćupriju i Jagodinu.

Nakon sastanka koji je održan u opštini, delegacija Kine obišla je Devojački bunar i još nekoliko lokacija u ovoj opštini.

Related posts

Vlada:Košarkašicama i Marini Maljković po 20.000 evra

Ivana Bogdanovski

HIT TVIT U 21 SAT NA TV PINK: Gosti predsednik Vučić i dr Kon

Zorana Stekovic

Grejanje do 22h

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija