25. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Usvojen Izveštaj o stanju životne sredine

Odbornici Skupštine grada usvojili su na poslednjoj sednici izveštaj o stanju životne sredine na teritoriji grada za prošlu godinu. Prema rečima Katarine Banjai, gradske većnice za oblast zaštite životne sredine,  vršeno je praćenje stanja vazduha, zemljišta, površinskih i podzemnih voda, kao i buke i polena.

Merenje kvaliteta vazduha vrši se u okviru automatskog monitoringa na 4 merna mesta i jedno sistematsko koje obavlja Zavod za javno zdravlje, rekla je Katarina Banjai, gradska većnica zadužena za oblast zaštite životne sredine. Izveštaj od prošle godine nije se mnogo razlikovao u odnosu na predhodne godine i dalje je povećano zagadjenje  vazduha zimu tokom grejne sezone zbog čega grad izdvaja značajna sredstva za gasifikaciju, rekla je Banjai.

Tokom prošle godine Zavod za javno zdravlje je u 6 kampanja kontrolisao  vodu na javnim kupalištima, dok su se podzemne vode  proveravale na 12 lokacija i situacija je bila indentična, kao i predhodnih godina, rekla je Banjai obrazlažući Izveštaj za prošlu godinu. Zemljište je uzorkovano u 3 kampanje i primećeno je prisustvo nikla što je tipično za ovo područje, ali mu vrednost nije prelazila dozvoljenu, rekla je Katarina Banjai. Odbornicu su mogli da vide i izveštaj o monitoringu uređenog za polen i buku.

Related posts

Vučić i Borisov: Balkanski tok izuzetan uspeh 2 bratske države

Branislava Grčić

„Sat za našu planetu“: Ugasite svetlo od 20.30 do 21.30!

Nikoleta Dragaš

Vučić se u Bukureštu sastao sa potpredsednikom Turske

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija