27. jula 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić uputio čestitku Ursuli fon der Lajen, novoj predsednici Evropske komisije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku novoizabranoj predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen, u kojoj joj, između ostalog, želi uspeh u radu i kaže.

«Izbor na ovu važnu dužnost svedoči o velikom poverenju, koje je ukazano koliko Vašem iskustvu, toliko i idejama da odgovorite na izazove sa kojima se današnja Evropska unija suočava. Uveren sam da ćete na najbolji način braniti interese Evropske unije i promovisati njene univerzalne vrednosti. Nadam se da ćete, radeći na tome da ujedinjena Evropa postane još bolje mesto za život, podržavati i nas, koji želimo da postanemo njen deo.

Članstvo u EU je strateški cilj Srbije i, kao zemlja kandidat, uvek će biti pouzdan partner u ostvarivanju zajedničkih ciljeva. Iako znamo koliko je dug i težak put do članstva, postojanje evropske perspektive predstavlja podsticaj našim naporima da Srbija bude uređena i uspešna zemlja.

U isto vreme, Srbija će, vodeći politiku mira i saradnje, nastaviti da se bori za stabilnost na Zapadnom Balkanu, kao osnovi za ekonomski i svaki drugi napredak. To je pokazala i time što je, u potrazi za kompromisnim rešenjem za pitanje Kosova i Metohije, realno i hrabro pristupila dijalogu sa Prištinom, uz posredovanje Evropske unije.

Nadam se da će, tokom vašeg mandata, uz kritiku, pomoć i podršku, kao i adekvatnim vrednovanjem naših političkih i ekonomskih reformi, Srbija postati zemlja koju će Evropska unija rado videti kao svog ravnopravnog člana», navodi se u čestitki predsednika Vučića.

 

Related posts

Stomačni virusi glavni razlog posete lekaru

Ivana Bogdanovski

Tri animirana filma za decu na prazničnom repertoaru bioskopa Kulturnog centra Pančeva

Mirjana Popović

Iz Vojvodine 18 miliona RSD pomoći postradalim u Hrvatskoj

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija