1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Pančevo

OMLADINSKO UDRUŽENJE BANATSKI BRESTOVAC REALIZUJE PROJEKAT „FLAŠA ZA TORBU!“

Omladinsko udruženje Banatski Brestovac, otpočelo je ralizaciju projekta „FLAŠA ZA TORBU!“. Projekat je sufinansirao grad Pančevo i ima za cilj podizanje svesti kod građana o štetnosti plastičnih kesa i da se mladi edukuju o ekologiji.

Građanima u Banatskom Brestovcu biće podeljene biorazgradive torbe. Svako ko bude doneo 10 plastičnih flaša i 10 čepova dobiće torbu. Podela će se vršiti svakim radnim danom od 08:00 do 13: u prostorijama Mesne zajednice Banatski Brestovac. Pored podele torbi, realizacija projekta imaće i edukativnu stranu . Podpredsednik Omladinskog udruženja, Alekandar Uskoković rekao je da će se i u narednom periodu realizovati slični projekti.

– Plastični kese su jako štetne za životnu sredinu jer se nerazgrađuju u prirodi. Realizacijom ovog projekta hteli smo da utičemo na građane da ne koriste plastične kese. Prilikom realizacije projekta biće podeljeno oko 200 torbi, pored podele biće organizovane edukativne tribine o zaštiti životne sredine. Veliko hvala gradu Pančevu koji je sufinansirao ovaj projekat, takođe hvala Mesnoj zajednici Banatski Brestovac i JKP „Kombrest“ koji su pružili podršku prilikom realizacije projekta i velika zahvalnost građanima Banatskog Brestovca, bez kojih realizacija projekta ne bi bila moguća. Nas u narednom periodu periodu očekuje realizacija sličnih projekata i projekata iz drugih oblasti. – rekao je Uskoković.

Related posts

Novoseljani na preventivnom pregledu

Nikoleta Dragaš

Počeo je Belocrkvanski karneval

Nikola Toadjer

Velika karnevalska moto žurka na obali jezera i ponovo bajkeri u karnevalskoj povorci

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija