27. jula 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti Vršac

Direktor bolnice Omoran opstruiše istragu protiv Vešovićke?

Direktor Opšte bolnice u Vršcu dr Jon Omoran svim silama sa trudi da opstruiše istragu i prikrije kriminal dr Tatjane Vešović i još dva doktora, protiv kojih je bivši direktor dr Zoran Ilić još 2016. godine Višem javnom tužilaštvu u Pančevu podneo krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje u pronevere, prevare u službi, zloupotrebe službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.

Više javno tužilaštvo u Pančevu prosledilo je krivičnu prijavu Osnovnom tužilaštvu u Vršcu, uz dokumentaciju pribavljenu u predistražnom postupku od strane Komisije za evropske integracije, iz koje, prema zaključku Više tužilaštva, proizlazi postojanje osnovane sumnje u napred navedena krivična dela.

Prema nezvaničnim informacijama, postoji sumnja da je dr Omoran, kojem izmiče fotelja, sklopio dogovor sa dr Vešović.

Da li je moguće da su se Omoran i dr Vešović dogovorili da će Omoran, ukoliko joj opstrukcijom pomogne da izbegne kaznu po krivici, dobiti ozbiljnu apanažu i angažman u Domu za stare, koji Vešovićka gradi u privatnoj režiji, na obodu Vršca? I kako se sa doktorskom platom u javnom sektoru dolazi do investicije vrednije od MILION evra?

Opšta bolnica Vršac učestvovala je u projektu prekogranične saradnje “Razvijanje regionalnog prekograničnog sistema dijagnostičkih centara za prenatalnu dijagnostiku fetalnih malformacija na području Temišvara i Vršca”, vrednom 1.712.754,64 evra, u kojem je dr Vešović angažovana po Ugovoru o delu za poslove implementacije.

Njen angažman su od tadašnjeg rukovodstva Bolnice, u kojem je Vešovićkin muž bio zamenik direktora, tražili funkcioneri Demokratske stranke, koji su i osmislili i pisali ovaj grandomanski projekat. Vešovićka je tokom 15 meseci za ovaj posao dobijala mesečnu naknadu od 958,92 evra.

Opšta bolnica u Vršcu, posle Vešovićkinog menadžerisanja, bila je prinuđena da u dužem vremenskom periodu mesečno plaća više od 1.000.000 dinara, jer je Inspekcija EU iz Bukurešta utvrdila da je došlo do neopravdanog utroška sredstava, te je odbijena refundacija za prekogranični projekat.

Nastaviće se…

Related posts

Uspešno sprovedena vakcinacija bez zakazivanja i u Starčevu

Ivana Bogdanovski

Mališani dobili dečje igralište, u Guduričkom naselju završena izgradnja “Igraonice pod bregom”

Nikoleta Dragaš

U Srbiji još 5.226 novoobolelih, preminulo 36 osoba

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija