22. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Američka donacija za rekonstrukciju krova na toplani

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, i Zdenka Jokić, direktorka JKP „Grejanje“, potpisali su u Nišu Memorandum o donatorskim sredstvima s američkom organizacijom USAID za rekonstrukciju krova na toplani na Kotežu 2. Zahvaljujući ovoj donaciji, na krovu toplane biće postavljeno novih 200 solarnih ploča, čime će se znatno uštedeti gas.

U Nišu je 12. maja potpisan Memorandum o donaciji između Grada Pančeva i Grejanja i američke organizcije JUESAID, kojim će biti obezbeđena sredstva za rekonstrukciju krova na toplani na Kotežu dva, a u cilju uštede gasa i stabilnog sistema. Prema rečima Zdenke Jokić, direktorke JKP „Grejanje“, američka organizacija je obezbedila 100 hiljada dolara za ovu namenu, dok će Grad i “Grejanje” obezbediti između 5 i 7 miliona dinara.

U JKP „Grejanje“ se nadaju će će i u narednom periodu  učestvovati u projektima  gde se koriste obnovljivi izvori energije, kako bi što više štedeli gas ali i prešli na druge izvore koji mogu da snabdevaju sistem.

 

 

 

Related posts

Za pet godina 1.000 kilometara novih pruga

Jelena Obradović

Vučić uputio saučešće predsedniku Libana: Duboko su nas potresli snimci stravične nesreće

Nikoleta Dragaš

Održan 50. Žisel

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija