13. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Pančevo Sport Vesti

Borković bez plasmana, NESPORTSKI POTEZ PANSIJATISIJA!

Drugog trkačkog dana na stazi Red Bull Ring u Austriji najbolji srpski automobilista Dušan Borković izbačen je sa staze nesportskim potezom Francuza Pansijatisija u poslednjim sekundama trke kada je naš as bio na petoj poziciji i nadomak novih bodova. Tako vozač NIS Petrol Racing Tima vikend završava sa prikupljenim 21 bodom koje osvojio na jučerašnjoj trci.

Dušan Borković je i drugog dana na stazi Red Bull Ring i pored kiše demonstrirao sjanu vožnju i sa 14. pozicije sa koje je startovao, ubrzo stigao do osme, a onda i do šestog mesta. Zbog kazne koju je dobio Koronel, Borković bi prikupio i 24 boda za peto mesto. Kada se činilo da je već sve gotovo i da Dušan možda može i do bodova za četvrto mesto, Pansijatisi ga je krajnje neprofesionalnim potezom udario u zadnji deo automobila i izbacio iz trke. Kao da kiša i nekoliko ozbiljnjih incidenata koji su se dogodili na stazi, zbog kojih je sigurnosi automobil čak dva puta prekidao trku, nisu bili dovoljni, već se i nekolicina vozača ponašala krajnje neprofesionalano.

„Ne želim ništa da pričam jer se plašim šta bih sve mogao da kažem. Hoću da mi se sve slegne i da onda vidim šta i kako dalje, jer ovo je zaista više nedopustivo. Pojedini vozači se ponašaju krajnje neprofesionalno, kao da su došli sa ulice i na taj način ugrožavaju ne samo karijeru, već i živote drugih takmičara. Tako se ponašaju jer im je na žalost to dozvoljeno, znaju da neće biti kažnjeni i da aršini nisu za sve isti. Kada se vratim kući ozbiljno ću porazgovarati sa svojim NIS Petrol Racing timom o narednim koracima“, kratko je i veoma emotivno Borković prokomentarisao današnju trku.

Related posts

Na današnji dan umro Aleksa Šantić

Jasmina Petkovic

Zvezda ubedljivom pobedom do prvog mesta u ABA

Ivana Bogdanovski

„300 godina Požarevačkog mira“ – istorija Banatske vojne granice

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija