27. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Pančevo Sport Vesti

Borković bez plasmana, NESPORTSKI POTEZ PANSIJATISIJA!

Drugog trkačkog dana na stazi Red Bull Ring u Austriji najbolji srpski automobilista Dušan Borković izbačen je sa staze nesportskim potezom Francuza Pansijatisija u poslednjim sekundama trke kada je naš as bio na petoj poziciji i nadomak novih bodova. Tako vozač NIS Petrol Racing Tima vikend završava sa prikupljenim 21 bodom koje osvojio na jučerašnjoj trci.

Dušan Borković je i drugog dana na stazi Red Bull Ring i pored kiše demonstrirao sjanu vožnju i sa 14. pozicije sa koje je startovao, ubrzo stigao do osme, a onda i do šestog mesta. Zbog kazne koju je dobio Koronel, Borković bi prikupio i 24 boda za peto mesto. Kada se činilo da je već sve gotovo i da Dušan možda može i do bodova za četvrto mesto, Pansijatisi ga je krajnje neprofesionalnim potezom udario u zadnji deo automobila i izbacio iz trke. Kao da kiša i nekoliko ozbiljnjih incidenata koji su se dogodili na stazi, zbog kojih je sigurnosi automobil čak dva puta prekidao trku, nisu bili dovoljni, već se i nekolicina vozača ponašala krajnje neprofesionalano.

„Ne želim ništa da pričam jer se plašim šta bih sve mogao da kažem. Hoću da mi se sve slegne i da onda vidim šta i kako dalje, jer ovo je zaista više nedopustivo. Pojedini vozači se ponašaju krajnje neprofesionalno, kao da su došli sa ulice i na taj način ugrožavaju ne samo karijeru, već i živote drugih takmičara. Tako se ponašaju jer im je na žalost to dozvoljeno, znaju da neće biti kažnjeni i da aršini nisu za sve isti. Kada se vratim kući ozbiljno ću porazgovarati sa svojim NIS Petrol Racing timom o narednim koracima“, kratko je i veoma emotivno Borković prokomentarisao današnju trku.

Related posts

Vučić sa državnim sekretarom i ministrom javne bezbednosti Kine Džao Kedžijem

Jasmina Petkovic

Predlog predsednika Vučića uskoro pred gradskim odbornicima

Bojana Kecic

172. godina Majske skupštine

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija