28. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Vesti Vršac

Dodela stanova izbeglicama u Vršcu u prisustvu ministra Dačića i gradonačelnice

U Vršcu su danas uručeni ključevi 20 stanova izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske koji žive na teritoriji ovog grada, a u okvru potprojekta 2 Regionalnog stambenog programa u Srbiji. Događaju je prisustvovao Ivica Dačić, ministar inostranih poslova i predsednik Komisije za koordinaciu procesa trajne integraciju izbeglica kao i Dragana Mitrović, gradonačelnica Vršca.

Ključeve je danas dobilo 20 porodica koji su devedesetih pobegle iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Porodica Milutinović zahvalila se svima u ima izbeglica.

Ivica Dačić, prvi potprededsednik Vlade poželeo je sreću porodicama koje su dobile stanove i istakao da Vlada Republike Srbije predano radi na tome da se izgradi sigurnu budućnost za sve one koji su morali da napuste svoje domove.

Grad Vršac obezbedio je infrastrukturu za zgradu u koju su se danas uselile izbegličke porodice. Dragana Mitrović, gradonačelnica Vršca je istakla da će lokalna samouprava nastaviti da pomaže porodicama koje su došle u ovaj grad i da će biti izgrađeno još stanova.

Regionalni stambeni program je zajednički višegodišnji program Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, koji za cilj ima da obezbedi trajna stambena rešenja najugroženijih porodica u regionu. Regionalni stambeni program  se sprovodi uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a najveći investitor je Evropska Unija.

Regionalni stambeni program finansiran je pored sredstva Evropske unije  i novcem iz Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Italije, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburaga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

Related posts

Igor Jurić u “Licu nacije”: Žrtvama neophodno pružiti podršku

Vanja Vićentić

Padinke imale najlepši štand, Bulke najukusniji dezert, a Rozalija najbrža!

Nikoleta Dragaš

Uskoro nova aplikacija za putarinu

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija