24. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

200 kompleta svetala za pančevačke bicikliste

I ovog jula u Pančevu je organizovana podela svetala biciklistima, u cilju povećanja njihove bezbednosti u saobraćaju. Podeljeno je 200 pari svetala.

Grad Pančevo i Centar za bezbednost saobraćaja i ove godine organizovali su akciju podele kompleta svetala za bicikliste. Svako ko je biciklom prošao pored ugla ulica Lava Tolstoja i Oslobođenja dobio je prednje svetlo bele i zadnje svetlo crvene boje. Ovom akcijom povećava se bezbednost biciklista na ulicama. Najčešći uzrok saobraćajnih nesreća u kojima učestvuju biciklisti dogodi se upravo zbog toga što vozači ne mogu pravovremeno da uoče bicikliste.

Prošle godine interesovanje je bilo veliko, pa je zato ove godine broj svetala namenjen biciklistima povećan sa 140 na 200 kompleta.

Sugrađani su zadovoljni kada se sprovode ovakve akcije.

Ovo je samo jedna u nizu akcija koje Grad sprovodi u cilj povećanja bezbednosti saobraćaja u Pančevu. Uskoro će biti postavljena još dva displeja i dve kamere za merenje brzine, biće organizovana podela rotacionih svetala traktoristima u naseljenim mestima i tradicionalna podela svetloreflektujućih prsluka đacima prvacima.

Related posts

Mihajlovićeva i Hargitai: Nastavak podrške EBRD projektima u oblasti transporta

Jasmina Petkovic

U Srbiji još 266 novozaraženih koronom, preminulo 11 osoba

Mirjana Popović

Nezavisni sindikat policije pohvalio brzu reakciju MUP-a povodom sinoćnjeg incidenta kod Beton hale

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija