23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti Vršac

Partizanova nova filijala je bivši ŠAMPION ABA lige – Vršac

Partizan je pronašao novu filijalu. Umesto dosadašnje saradnje sa ekipom Mladosti iz Zemuna, crno-beli će u budućnosti slati košarkaše na “kaljenje” u Vršac, potvrdio je prvi čovek kluba iz Humske Ostoja Mijailović. Vršac je, kao Hemofarm, 2005. godine osvojio Jadransku ligu, a pet puta je bio i vicešampion Srbije u eri dominacije Partizana.

Vršac je, kao Hemofarm, 2005. godine, osvojio Jadransku ligu, a pet puta je bio i vicešampion Srbije, u eri dominacije Partizana.

– Kao što je Partizan uvek mislio, i ove godine ćemo misliti na naše mlade igrače. Ne zaboravimo da je Partizan na pretprošloj sednici UO poslao KSS zahtev za povećanje broja dvojnih licenci i da je to usvojeno. Ove godine, mi ćemo potpisati sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji sa KK Vršac, tako da će klub pored Mladosti iz Zemuna imati i Vršac u kojem će moći da razvija svoje mlade igrače. Nije ništa novo ako podsetimo da je za mlade igrače najvažnije da igraju i stiču iskustvo. To je dobro za njih, a dobro je i za klub, jer će na taj način biti spremni za izazov zvani prvi tim Partizana – poručio je predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

U Vršcu je afirmaciju stekao veliki broj košarkaša, poput Milana Mačvana, Bobana Marjanovića, Stefana Markovića, Darka Miličića, Marka Simonovića, Đorđa Gagića, Nemanje Dangubića, Nikole Milutinova, Luke Mitrovića…

izvor:srbijadanas.com

Related posts

Vladimir Jovanović među najboljim bodi-bilderima u Barseloni

Nikoleta Dragaš

Vršac: Radovi na vodovodnoj mreži

Aleksandra Miloševska

Konkurs za Novembarsku nagradu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija