29. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

Pozorište iz Kovina na slavi u Glogonju

Knjiga “Kategorički zahtev” Borislava Pekića pretočena je u pozorišnu predstavu. Povodom seoske slave Petrovdan, Amatersko pozorište iz Kovina je četvrti put u Glogonju, a ovoga puta predstavioo se izvedbom ove drame.

Svake godine u Glogonju povodom Petrovdana, koji se obeležava kao seoska slava, priređuje se bogat program. Zastupljen je kulturno-umetnički program, tokom cele nedelje igra se turnir, a za ljubitelje rok svirke, rezervisan je 11 jul. Direktor Doma kulture, Slavko Jovanovski se trudi da zajedno sa Mesnom zajednicom organizuje i gostovanje nekog pozorišta, jer Glogonjci nisu tako često u prilici da gledaju predstave.

Milan Živković, glumac i upravnik Amaterskog pozorišta iz Kovina, pokušavajući da dočara predstavu, kaže da na prvi pogled izgleda kao komedija. Dodaje da kada se prespava i izanalizira ono što smo odgledali, stičemo utisak da ništa od toga nije smešno.

Amatersko pozorište iz Kovina postoji 67 godina, a kako kaže Živković, to je tako zahvaljujući entuzijazmu ljudi koji to vole.

Related posts

Tasić obišao radove u Sefkerinu

Nikoleta Dragaš

Rukometaši “Dinama” opravdali ulogu favorita

Nikoleta Dragaš

Državno finale Sportskih igara mladih počelo u Brzeću

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija