20. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

Pozorište iz Kovina na slavi u Glogonju

Knjiga “Kategorički zahtev” Borislava Pekića pretočena je u pozorišnu predstavu. Povodom seoske slave Petrovdan, Amatersko pozorište iz Kovina je četvrti put u Glogonju, a ovoga puta predstavioo se izvedbom ove drame.

Svake godine u Glogonju povodom Petrovdana, koji se obeležava kao seoska slava, priređuje se bogat program. Zastupljen je kulturno-umetnički program, tokom cele nedelje igra se turnir, a za ljubitelje rok svirke, rezervisan je 11 jul. Direktor Doma kulture, Slavko Jovanovski se trudi da zajedno sa Mesnom zajednicom organizuje i gostovanje nekog pozorišta, jer Glogonjci nisu tako često u prilici da gledaju predstave.

Milan Živković, glumac i upravnik Amaterskog pozorišta iz Kovina, pokušavajući da dočara predstavu, kaže da na prvi pogled izgleda kao komedija. Dodaje da kada se prespava i izanalizira ono što smo odgledali, stičemo utisak da ništa od toga nije smešno.

Amatersko pozorište iz Kovina postoji 67 godina, a kako kaže Živković, to je tako zahvaljujući entuzijazmu ljudi koji to vole.

Related posts

Gradonačelnik Saša Pavlov na TV Prva: U Pančevo uloženo preko milijardu evra, otvoreno 4000 radnih mesta

Mica Milakov

Uhapšen zbog izazivanja opšte opasnosti

Zorana Stekovic

PIJAČNI BAROMETAR NA „ZELENOJ“ PIJACI

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija