1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Tim “Za heroje do neba i nazad”: Uspon na Elbrus za poginule na Kosovu

Iz Pančeva danas je krenuo tim “Za heroje do neba i nazad”, koji će  realizovati uspon na Elbrus, najviši vrh Rusije i Evrope. Ovim poduhvatom još jednom će obeležiti 20 godina od Nato agresije na našu zemlju i podsetiti se vojnika koji su poginuli 1999. godine na Košarama i u ostalim borbama na Kosovu.

Tim „Za heroje do neba i nazad“ čini 8 pripadnika Udružnja “Prijatelji 72. specijalne brigade”, aktivni pripadnici Vojske Srbije – Specijalne brigade, ratni vojni invalidu, pripadnici iz Republike Srpske, bivši pripadnici  Specijalne brigade i dva bivša vojnika po ugovoru. Među članovima tima je i Gligor Škripan, čije je otac pre 20 godina poginuo na Košarama, što je bio njegov motiv da krene na ovaj put.

Ministarstvo odbrane je nizom manifestacija obelelžilo 20 godina od Nato agresijem na našu zemlju, a ovo je još jedan način kako možemo da se setimo poginulih boraca, rekao je na ispraćaju pukovnik Duško Šljivančanin iz Ministarstva odbrane.

Udruženje “Prijatelji 72. Specijalne brigade” organizator je ovog poduhvata, a prema rečima Miodraga Kapora, predsednika Udruženja pripreme su trajale četiri meseca i tim je dobro spreman za sve napore koji ih očekuju.

Ispraćaju tima prisustvovali su i general u penziji Aleksandar Živković, izaslanik ministra odbrane, komandant Specijalne brigade Miroslav Talijan, kao i porodice članova tima.

Related posts

Smanjuje se broj novozaraženih, preminule još dve osobe

Katarina Popović

Ministarka Čomić posetila Nacionalni savet Makedonaca

Vanja Vićentić

Vučić i admiral Burk razgovarali o saradnji Srbije i NATO

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija