3. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Sanitet s pokretnim inkubatorom uskoro u Hitnoj pomoći

Služba Hitne pomoći Doma zdravlja, zahvaljujući projektu “Zajednici zajedno”, koji sprovodi kompanija NIS Rafinerija nafte Pančevo, dobila je sredstva za kupovinu specijalnog saniteta sa pokretnim inkubatorom. Koliko je pokretni inkubator neophodan, govori podatak da je svake godine u pančevačkom porodilištu za dvadesetetak beba koje su rođene pre vremena neophodan brz transport u druge zdravstvene centre.

Uskoro će Služba hitne pomoći u Pančevu moći da se pohvali da je jedna od retkih koja će dobiti specijalno vozilo saniteta u kome će biti pokretni inkubator, koji je neophodan za brži transport novorođenih beba kojima je potrebna dalja nega, najčešće na Institutu za majku i dete.

Po prevremeno rođene bebe koje su morale da budu transportovane najčešće na Institut za majku i dete dolazilo je vozilo Hitne pomoći iz Beograda. Uskoro će transport biti mnogo brži zahvaljujući realizaciji projekta “Zajednici zajedno”, koji sprovodi NIS. Dom zdravlja konkuriše na tendere koji su raspisani kako bi dobio neophodna sredstva za kupovinu novih aparata i vozila. Pokretni inkubator je nešto što je zaista bilo neophodno i što će pružiti mogućnost da bebama koje su tek rođene veću šansu za novi život.

Related posts

RTV PANČEVO NA LICU MESTA : Jedna osoba povređena u saobraćajnoj nesreći kod BNS

Zorana Stekovic

U Srbiji 6.424 novoobolelih

Mirjana Popović

OK ,,Crvena zvezda” i Zavod za sport i medicinu sporta potpisali ugovor o saradnji

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija