22. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Udovičić: Pančevo izdvaja značajna sredstva za sport, dogovoreni novi projekti

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišao je danas sa gradonačelnikom Pančeva Sašom Pavlovim, Osnovne škole u Jabuci, Dolovu i Omoljici. Ovom prilikom dogovoreni su zajednički projekti a Ministarstvo sporta je školama u Dolovu i Omoljici doniralo lopte, golove i table sa koševima.

Ministar omladine i sporta u Vladi Srbije  Vanja Udovičić lepo je dočekan u školama  u Jabuci, Dolovu i Omoljici, a prema njegovim rečima ovo je nastavak obilaska lokalnih samouprava i od početka godine do sada obišao je preko 30 opština na teritoriji Vojvodine. Pohvalio je Grad Pančevo kao jedan od retkih  koji izdvaja značajna sredstava za sport.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov  istakao je da je današnja poseta ministra Udovičića značajna jer je obišao naseljena mesta, a ova gradska vlast će  u narednom periodu upravo akcenat staviti na  razvoj naseljenih mesta.

Deca iz osnovne škole Dositej Obradović iz Omoljice  koja putuju na Sportske igre mladih u Split uručila su poklon ministru Udovičiću, a Vladumir Ristić direktor  škole je rekao da je poseta značajna i kao dobar vaspitni primer.

Veliki broj mladih sportista i stanovnika Jabuke dočekao je Vanju Udovičića u sportskoj hali u ovom mestu. Školi Aksentije Maksimović u Dolovu Ministarstvo je doniralo lopte za 4 sporta, table i obruče za košarku kao i golove, a donaciju je dobila i škola u Omoljici. Udovičić je najavio još donacija u budućem periodu.

Da biste imali vrhunske rezultate  morate i da ulažete u sport, a mi smo kao  država uložili nikada više sredstava u sistem sporta, a  to se vratilo sjajnim rezultatima, zaključio je Udovičić na kraju posete.

Related posts

Nekontrolisano mokrenje kod žena nije nerešiv problem

Nikoleta Dragaš

Noćas počinje letnje računanje vremena

Nikoleta Dragaš

Kiše desetkovale bagremovu pašu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija