25. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Preventivni pregledi u Omoljici : ODZIV ODLIČAN,MEŠTANI PREZADOVOLJNI !

Preventivni pregledi veoma su značajni, jer nam omogućavaju da proverimo svoje zdravstveno stanje i ukoliko ima povećanih vrednosti šećera u krvi, masnoća praćene povišenim pritiskom što spada u veliki rizik za nastanak mnogih hroničnih bolesti i možemo na vreme da reagujemo i sprečimo da do razvoja bolesti dođe. Bez zakazivanja i odlaska kod lekara najlakši je način da proverimo svoje zdravlje, zato su Opšta Bolnica,preventivni centar Doma zdravlja i Mesna zajednica organizovali danas akciju, i svoje zdravlje su proverili žitelji Omoljice.

Osnovne laboratorijske analize i merenje krvnog pritiska prvi su pokazatelji stanja našeg organizma. Zato se organizuju česti i redovni pregledi za sugrađane u gradu i naseljenim mestima.

Preventivni pregledi imaju za cilj da spreče da do pojave i razvoja bolesti dođe .Preventivni pregledi  namenjeni su svima u našoj državi. Besplatni su, čak su mogući i za one koji nemaju overenu zdravstvenu knjižicu.

Opšta Bolnica i Dom zdravlja, pa i komletna lokalna samouprava i Mesne zajednice, se trude da stignu do svakog naseljenog mesta i organizuju preventivne preglede, jer oni pored toga što su brzi i laki, omogućavaju da se otkriju i teže bolesti.

Related posts

Do 2040. biće više od 600 miliona obolelih od dijabetesa

Jasmina Petkovic

Božićni običaji i tradicija

Vanja Vićentić

RK “Dinamo”: Osamnaesta pobeda, žuto-crni u subotu dočekuju “Novi Pazar”

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija