27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Preventivni pregledi u Omoljici : ODZIV ODLIČAN,MEŠTANI PREZADOVOLJNI !

Preventivni pregledi veoma su značajni, jer nam omogućavaju da proverimo svoje zdravstveno stanje i ukoliko ima povećanih vrednosti šećera u krvi, masnoća praćene povišenim pritiskom što spada u veliki rizik za nastanak mnogih hroničnih bolesti i možemo na vreme da reagujemo i sprečimo da do razvoja bolesti dođe. Bez zakazivanja i odlaska kod lekara najlakši je način da proverimo svoje zdravlje, zato su Opšta Bolnica,preventivni centar Doma zdravlja i Mesna zajednica organizovali danas akciju, i svoje zdravlje su proverili žitelji Omoljice.

Osnovne laboratorijske analize i merenje krvnog pritiska prvi su pokazatelji stanja našeg organizma. Zato se organizuju česti i redovni pregledi za sugrađane u gradu i naseljenim mestima.

Preventivni pregledi imaju za cilj da spreče da do pojave i razvoja bolesti dođe .Preventivni pregledi  namenjeni su svima u našoj državi. Besplatni su, čak su mogući i za one koji nemaju overenu zdravstvenu knjižicu.

Opšta Bolnica i Dom zdravlja, pa i komletna lokalna samouprava i Mesne zajednice, se trude da stignu do svakog naseljenog mesta i organizuju preventivne preglede, jer oni pored toga što su brzi i laki, omogućavaju da se otkriju i teže bolesti.

Related posts

Veliki uspeh atletičarki iz Pančeva

Ivana Bogdanovski

U subotu Sakule bez vode

Nikoleta Dragaš

Vučić: Ekonomska i politička saradnja sa Francuskom od velikog značaja za Srbiju

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija