17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

DA SU IZBORI SUTRA: SNS na 53 odsto podrške građana! Cenzus prelaze i SzS, SPS, SRS i PSG!

Ukoliko bi parlamentarni izbori bili održani u nedelju, Srpska napredna stranka (SNS) bi osvojila 53 odsto glasova, a cenzus bi prešli i Savez za Srbiju sa 11,1 odsto, Socijalistička partija Srbije (SPS) sa 9,9 odsto, Srpska radikalna stranka (SRS) sa 5,3 odsto i Pokret slobodnih gradjana (PSG) za koga bi glasalo 5,2 odsto birača, pokazuje istraživanje agencije Faktor plus.

Istraživanje je pokazalo i da bi 47 odsto gradjana izašlo na izbore ukoliko bi oni bili održani u nedelju, 34 odsto gradjana ne bi glasalo dok 19 odsto anketiranih nema stav. 

Prema rečima Vladimira Pejića iz agencije Faktor plus, promene u odnosu na prethodne ankete su minimalne.

– SNS varira za nekoliko procenata u poslednja tri istraživanja, ali je uvek iznad 50 odsto. Savez za Srbiju je blago porastao ali to nije ozbiljan indikator da bismo mogli da govorimo o trendu – naveo je Pejić.

Dodao je da su u istraživanju zasebno obradjeni SPAS Aleksandra Šapića i Demokratska stranka Srbije, koji po njegovim rečima, mogu da računaju na podršku od tri do 3,5 odsto birača.

Related posts

Predsednik Vučić primio akreditive ambasadora na nerezidencijalnoj osnovi

Nikoleta Dragaš

Gradonačelnik Miloš Vučević: Očuvanje radnih mesta je naša najveća borba

Aleksandra Miloševska

Predsednik Vučić u Briselu sa najvišim zvaničnicima EU

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija