28. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

DA SU IZBORI SUTRA: SNS na 53 odsto podrške građana! Cenzus prelaze i SzS, SPS, SRS i PSG!

Ukoliko bi parlamentarni izbori bili održani u nedelju, Srpska napredna stranka (SNS) bi osvojila 53 odsto glasova, a cenzus bi prešli i Savez za Srbiju sa 11,1 odsto, Socijalistička partija Srbije (SPS) sa 9,9 odsto, Srpska radikalna stranka (SRS) sa 5,3 odsto i Pokret slobodnih gradjana (PSG) za koga bi glasalo 5,2 odsto birača, pokazuje istraživanje agencije Faktor plus.

Istraživanje je pokazalo i da bi 47 odsto gradjana izašlo na izbore ukoliko bi oni bili održani u nedelju, 34 odsto gradjana ne bi glasalo dok 19 odsto anketiranih nema stav. 

Prema rečima Vladimira Pejića iz agencije Faktor plus, promene u odnosu na prethodne ankete su minimalne.

– SNS varira za nekoliko procenata u poslednja tri istraživanja, ali je uvek iznad 50 odsto. Savez za Srbiju je blago porastao ali to nije ozbiljan indikator da bismo mogli da govorimo o trendu – naveo je Pejić.

Dodao je da su u istraživanju zasebno obradjeni SPAS Aleksandra Šapića i Demokratska stranka Srbije, koji po njegovim rečima, mogu da računaju na podršku od tri do 3,5 odsto birača.

Related posts

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković u poseti Plemetini i Babinom Mostu

Mica Milakov

Vučić: Unapređenjem položaja Hrvata do poboljšanja odnosa Srbije i Hrvatske

Nikoleta Dragaš

Vakcinacija dece u dogovoru sa pedijatrom

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija