19. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije

Ministar Zoran Đorđević obišao Jabuku, Pančevo i Dolovo

Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja posetio je dva južnobanatska mesta, Jabuku i Dolovo. U razgovoru sa udruženjima žena, bilo je reči o tekućim pitanjima, a razgovarao je sa njima o ekonomskom osnaživanju žena.

Domu za lica sa oštećenim vidom, na Bavaništanskom putu, doneo je poklon, koji je prilikom prošle posete obećao – “dejzi plejer” za reprodukciju knjiga.

U redovnom obilasku gradova i opština, ministar za rad, zapošljavanje ,boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević, svoju posetu počeo je, pričom uz kaficu sa Udruženjem žena “Zlatna Jabuka” iz Jabuke.

Akcenat je stavljen na ekonomskom osnaživanje žena i kako postići to. Bilo je reči i o socijalnom preduzetništvu, ali i o problemima koje muče porodice odnosno supružnike.

Na putu do Dolova, ministar Đorđević, kako kaže, morao je da svrati u Dom za lica sa oštećenim vidom. Prilikom prošle posete obećao im je “dejzi plejer” za reprodukciju knjiga, kao i 30 zvučnih knjiga u MP3 formatu. To im je sada i doneo.

Ovo su samo neka od dela koje su štićenici dobili na poklon.

Ministar je aplauzom pohvaljen za knjige i tom prilikom poželeo im je da ovo bude samo početak njihovog bibliotekarskog fonda.

Osim toga, u nastupajućem periodu ministarstvo će se zalaga za ovu socijalnu ustanovu i pomoći koliko je u njegovoj nadležnosti.

Svoju posetu Đorđević je završio u Dolovu. Ispred Doma kulture sačekao ga je veliki broj meštana Dolova. Ministar se sastao sa Udruženjem žena “Dolovke” i Udruženjem penzionera.

Obišao je njihovu etno kuću, a kako dolikuje dočekan je specijalitetom, po kome je ovo udruženje nadaleko poznato, a to su štrudle. Kao dobar gost, ministar im je poklonio laptop.

Related posts

SNS Južni Banat: Osuda bezumnog napada na Skupštinu Srbije

Mica Milakov

Pokretanje postupka likvidacije ATP-a, “Pantransport” jedini prevoznik

Nikoleta Dragaš

SNS : Javno-privatno partnerstvo za moderni komunalni sistem u Pančevu

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija