27. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije

Ministar Zoran Đorđević obišao Jabuku, Pančevo i Dolovo

Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja posetio je dva južnobanatska mesta, Jabuku i Dolovo. U razgovoru sa udruženjima žena, bilo je reči o tekućim pitanjima, a razgovarao je sa njima o ekonomskom osnaživanju žena.

Domu za lica sa oštećenim vidom, na Bavaništanskom putu, doneo je poklon, koji je prilikom prošle posete obećao – “dejzi plejer” za reprodukciju knjiga.

U redovnom obilasku gradova i opština, ministar za rad, zapošljavanje ,boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević, svoju posetu počeo je, pričom uz kaficu sa Udruženjem žena “Zlatna Jabuka” iz Jabuke.

Akcenat je stavljen na ekonomskom osnaživanje žena i kako postići to. Bilo je reči i o socijalnom preduzetništvu, ali i o problemima koje muče porodice odnosno supružnike.

Na putu do Dolova, ministar Đorđević, kako kaže, morao je da svrati u Dom za lica sa oštećenim vidom. Prilikom prošle posete obećao im je “dejzi plejer” za reprodukciju knjiga, kao i 30 zvučnih knjiga u MP3 formatu. To im je sada i doneo.

Ovo su samo neka od dela koje su štićenici dobili na poklon.

Ministar je aplauzom pohvaljen za knjige i tom prilikom poželeo im je da ovo bude samo početak njihovog bibliotekarskog fonda.

Osim toga, u nastupajućem periodu ministarstvo će se zalaga za ovu socijalnu ustanovu i pomoći koliko je u njegovoj nadležnosti.

Svoju posetu Đorđević je završio u Dolovu. Ispred Doma kulture sačekao ga je veliki broj meštana Dolova. Ministar se sastao sa Udruženjem žena “Dolovke” i Udruženjem penzionera.

Obišao je njihovu etno kuću, a kako dolikuje dočekan je specijalitetom, po kome je ovo udruženje nadaleko poznato, a to su štrudle. Kao dobar gost, ministar im je poklonio laptop.

Related posts

Počinje Slaninijada!

Nikoleta Dragaš

Policija u Novom Pazaru ostvarila dobre rezultate, situacija stabilna

Vanja Vićentić

Park prirode Ponjavica raj za izletnike

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija