19. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

VUČIĆ: Situacija na severu KiM sve teža, zaplenjeno je 16 kamiona s robom, vozači privođeni, pucano na kombi!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je situacija na severu Kosmeta sve teža, nakon sastanka sa članom Predstavničkog doma kongresa SAD Eliotom Engelom, jednom od najvećih lobista za nezavisnost Kosova

Vučić je naveo da se obraća zbog kampanje koja se vodi u domaćim i inostranim medijima, a tiče se situacije na severu naše pokrajine KiM.

– Situacija na severu KiM je sve teža i kako se to karakteriše, veoma složena i kompleksna. Teškoće sa snabdevanjem Srba su počele odmah sa uvođenjem taksi na robu iz centralne Srbije, jer razumljivo je da transport zbog taksi je morao da bude prebačen na alternativne puteve. Kada vam neko uvede takse, on vam ukida trgovinu – kaže Vučić.

– Tri pitanja se postavljaju: zašto to Priština radi, zašto to međunarodna zajednica toleriše i šta mi možemo da uradimo.

Razgovarao sam sa Engelom. Poznato je da je on veliki zagovornik nezavisnosti Kosova, ali imali smo korektan razgovor, bez obzira na razlike u stavovima.

– Naše pozicije su različite po pitanju našeg odnosa po pitanju KiM. On je jedan od najznačajnijih zagovornika nezavisnosti Kosova. Imali smo konkretan razgovor i pričali o tome koliko je važno da nastavimo dijalog. Nadam se da će njegove poruke Prištini doprineti ubrzanom nastavku dijaloga. Razgovarali smo i o slučaju braće Bitići, o NATO agresiji svako iz svog ugla ali na civilizovan i pristojan način – rekao je Vučić.

 

Related posts

Predsednik Aleksandar Vučić objavio veličanstven prizora sa auto-puta ,,Miloš Veliki”

Vanja Vićentić

Smiruje se epidemiološka situacija

Bojana Kecic

Paketići najmlađima u Kovinu

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija