26. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Ekologija Južni Banat Najvažnije Vesti Vršac

Uklanjanje najveće divlje deponije u Vršcu

Nastavljeno je čišćenje divljih deponija na teritoriji Grada Vršca. Članovi vršačkog Gradskog veća za zaštitu životne sredine i ruralni razvoj Miloš Vasić i Slaviša Maksimović obišli su radove na ukljanjanju najveće divlje deponije na ovoj teritoriji u selu Straža.

U selu Straža nalazi se najveća divlja deponija na teritoriji Grada Vršca. Iako je prostor već bio čišćen, a smeće uklanjano, neodgovornost pojedinih sugrađana dovela je do toga da je bilo neophodno sprovesti novu akciji raščišćavanja otpada. JKP “2. oktobar” radi na uklanjanju divlje deponije, a u radove na uklanjanju otpada posetili su članovi vršačkog Gradskog veća za zaštitu životne sredine i ruralni razvoj Miloš Vasić i Slaviša Maksimović.

Grad Vršac je u poslednjih pet godina samo za uklanjanje divljih deponija iz budžeta izdvojio 9.400.000 dinara. Mnogo novca, koji bi se mogao upotrebiti u druge svrhe, potrošen je zbog nemarnosti građana. JKP “2. oktobar” svakodnevno radi na uklanjanju ovakvih nehigijenskih prostora, koji škode ekologiji sela i zdravlju stanovnika.

Lokalna samouprava Grada Vršca i JKP “2. oktobar” iz Vršca svakodnevno rade na uklanjanju divljih deponija u naseljenim mestima, pri čemu se iz budžeta izdvajaju velika sredstva. Odgovornijim ponašanjem stanovnika naseljenih mesta, ovaj problem ne bi ni postojao, što bi dobro uticalo na sela i sam Vršac, i na ekonomskom, a pre svega na ekološkom planu.

Related posts

Predsednik Vučić čestitao košarkašicama na pobedi

Zorana Stekovic

MZ Centar pomaže osnovcima za prijemni ispit

Mica Milakov

Predsednik Vučić na Samitu o klimatskim promenama: Govori odmah posle Makrona i jedini je lider iz regiona

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija