4. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Dan borca: Počast rodoljubima i žrtvama fašizma

U Gradskom parku obeležen je 4. jul, Dan boraca. Predstavnici Grada Pančeva, Udruženje boraca Pančeva, borci i invalidi, Udruženje za negovanje tradicija 12. vojvođanske udarne brigade, 51. motorizovane brigade, pripadnici Vojske Srbije i drugi položili su vence na spomenike narodnim herojima.

Ispred bista narodnih heroja Olge Petrov, Marka Kulića i Stevice Jovanovića u Gradskom parku, predstavnici Udruženja boraca i u ime Grada Pančeva, Suzana Jovanović, gradska većnica zadužena za rad, zapošljavenje i socijalnu politiku, polaganjem venaca odali su poštovanje istorijskoj slobodarskoj ulozi i značaju boraca iz Drugog svetskog rata. Suzana Jovanović je posle polaganja venaca rekla da se danas sećamo velikih žrtva najvećeg zla – fašizma.

Todor Stojanović, predsednik Udruženja boraca, ogranak iz Pančeva,  čestito je 4. jul i napomenuo da danas odajemo poštovanje i počast rodoljubima koji su dali život za slobodu.

Četvrti jul, Dan boraca Srbije, veoma je značajan praznik. Tog dana 1941. godine doneta je odluka da se u tadašnjoj državi podigne ustanak protiv fašističkonacističkog okupatora i kvinsliških snaga, što je narod prihvatio širom zemlje i posle četvorogodišnje borbe porazio okupatore.

 

Related posts

Grad Pančevo sprema još jednu poslovnu zonu za investicije

Vanja Vićentić

Maske obavezne u prevozu, preporuka da se nose u zatvorenom

Zorana Stekovic

Položeni venci na spomenike narodnim herojima u gradskom parku

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija