2. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Vesti

“Zlatna dirka – prva harmonika Vojvodine” po treći put u Ivanovu

U Ivanovu je treći put održano takmičenje harmonikaša “Zlatna dirka – prva haronika Vojvodine”, koje je okupilo najbolje harmonikaše iz zemlje i regiona koji su se takmičili u 7 kategorija: petlići, mlađi pioniri, stariji pioniri, mlađi juniori, juniori i seniori. Apsolutni pobednik  Festivala je Danilo Jovanović iz Deronja.

Organizator Festivala “Zlatna dirka – prva harmonika Vojvodine”, Dom kulture u Ivanovu u saradnji sa MZ Ivanovo i školom iz ovog mesta, TOP, mnogobrojnim sponzorima i pod pokroviteljstvom Grada Pančeva, je krajem juna održao takmičenje u velikoj sali Doma kulture,   a žiri predvođen Ljubišom Pavkovćem, dugogodišnji rukovodiocem  Narodnog orkestra RTS-a, nije imao nimalo lak zadatak. U dva dana preslušan je veliki broj takmičara i proglašeni su najbolji. Marko Guran direktor Festivala i Doma kulutre u Ivanovu ističe da ovaj festival iz godine u godinu raste i okuplja najbolje ljude iz sveta muzike.

Prve večeri nije održan revijalni deo zbog nevremena, ali je mnogobrojna publika mogla najbolje juniore i seniore da čuje druge večeri kada su i proglašeni pobednici Festivala. Apsolutni pobednik je Danilo Jovanović iz Deronja, a ovu odluku žirija obrazložio je Ljubiša Pavković, predsednik žirija.

Publika je uživalu i u kvalitetnoj muzici i nastupu harmonikaša, pevača i orkestara, a veče je mini koncertom završila jedna od najvećih zvezda narodne muzike Ana Bekuta.

Related posts

Ministar Vulin: Po tehnici i kvalitetima pripadnika RV i PVO je rame uz rame sa kolegama u svetu

Zorana Stekovic

Vučić i Mičel: SAD se nadaju postizanju dugoročnog rešenja

Nikoleta Dragaš

Svečano otvaranje osme sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih 25. juna

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija