12. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Vesti

“Zlatna dirka – prva harmonika Vojvodine” po treći put u Ivanovu

U Ivanovu je treći put održano takmičenje harmonikaša “Zlatna dirka – prva haronika Vojvodine”, koje je okupilo najbolje harmonikaše iz zemlje i regiona koji su se takmičili u 7 kategorija: petlići, mlađi pioniri, stariji pioniri, mlađi juniori, juniori i seniori. Apsolutni pobednik  Festivala je Danilo Jovanović iz Deronja.

Organizator Festivala “Zlatna dirka – prva harmonika Vojvodine”, Dom kulture u Ivanovu u saradnji sa MZ Ivanovo i školom iz ovog mesta, TOP, mnogobrojnim sponzorima i pod pokroviteljstvom Grada Pančeva, je krajem juna održao takmičenje u velikoj sali Doma kulture,   a žiri predvođen Ljubišom Pavkovćem, dugogodišnji rukovodiocem  Narodnog orkestra RTS-a, nije imao nimalo lak zadatak. U dva dana preslušan je veliki broj takmičara i proglašeni su najbolji. Marko Guran direktor Festivala i Doma kulutre u Ivanovu ističe da ovaj festival iz godine u godinu raste i okuplja najbolje ljude iz sveta muzike.

Prve večeri nije održan revijalni deo zbog nevremena, ali je mnogobrojna publika mogla najbolje juniore i seniore da čuje druge večeri kada su i proglašeni pobednici Festivala. Apsolutni pobednik je Danilo Jovanović iz Deronja, a ovu odluku žirija obrazložio je Ljubiša Pavković, predsednik žirija.

Publika je uživalu i u kvalitetnoj muzici i nastupu harmonikaša, pevača i orkestara, a veče je mini koncertom završila jedna od najvećih zvezda narodne muzike Ana Bekuta.

Related posts

Maja Gojković: Mnogo dobrih zakona smo usvojili, Srbija je krenula nabolje

Nikola Toadjer

Inspirisani Ivanovom: Prva likovna kolonija

Nikoleta Dragaš

NA SODARI I U CENTRU GRADA DELIMIČNO IZMENJEN REŽIM GREJANJA

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija