27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić: Pokazujemo da brinemo o običnom čoveku

Predsednik Aleksandar Vučić je, sumirajući posetu Zapadnobačkom okrugu, rekao da građani žele da vide da neko brine o “običnom čoveku”, što i jeste njegov cilj, briga o svim građanima, u svakom mestu.

Građani, kaže, traže više, jer vide da država može bolje, negde vodovod, negde kanalizaciju, negde puteve, a u dve od četiri opštine u Bačkoj koje je danas obišao – traže i velikog investitora.

Predsednik Aleksandar Vučić ocenio je da ideja opozicije da parlament usvoji deklaraciju o pomirenju Srba i Albanaca pokazuje da oni nemaju pojma o onome šta se dešava na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne može da prognozira šta će se dešavati po pitanju rešavanja kosovskog pitanja posle otkazivanja sastanka u Parizu, ali je ukazao da u Beograd uskoro dolazi francuski predsendik Emanuel Makron.

Upitan da li bi jače uključenje Vašingtona u rešavanje kosovskog pitanja bilo dobro za Srbiju, kaže da je Vasington već uključen, da su Amerikanci uvek prisutni i uvek aktivni.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je, uprkos crnogorskoj kampanji protiv Srbije, srpskog naroda i njega lično, spreman i sada, kao i inače, da ugosti u Beogradu Mila Đukanovića kako bi razgovarali, umesto da se stvaraju problemi i tenzije.

“Važno je da izgrađujemo normalne odnose, pristojne odnose, a da očekujete prveliku ljubav niti ima potrebe, niti razloga za tim”, rekao je Vučić gostujući na O2TV.

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da Srbi na Kosovu i Metohiji neće biti gladni i dodao da ima rešsenja, te kritikovao političare koji staju u odbranu Haradinaja I rade protiv svoje zemlje.

Vučić je, u emisiji “Fokus” TV O2, upitan da prokomentariše najavu da od ponedeljka prodavnice na severu Kosova neće raditi, i da li preti humanitarna katastrofa, rekao da ne zna da je to neko najavio.

Država je iz pepela podigla na noge ekonomiju i skoro sva velika preduzeća, koja su bila gubitaška, a sada posluju pozitivno, rekao je večeras predsedik Srbije Aleksandar Vučić i kao primer naveo RTB Bor koji danas ima za 41 odsto veću proizvodnju u odnosu na isti mesec 2018, a Er Srbija je, ističe, postala najbolja avikompanija u regionu.

Da li u našoj zemlji neko za sve mora da bude kriv, zapitao je predsednik Vučić u odgovor na pitanje ko je kriv za nedavne poplave u Beogradu i istakao da samo u Srbiji na nesreći neko pokušava da prikuplja poene.

“Je l’ u našoj zemlji za sve neko mora da bude kriv. Ako padne kiša ispred i pokvasite odelo, je l’ neko kriv? Ja ne razumem to. Za šta – ko je kriv”, upitao je Vučić gostujući na TV O2.

Srbija je u prvih pet meseci ove godine imala priliv stranih direktnih investicija od 1,52 milijarde evra, što je više nego u istom periodu prošle godine, koja je, inače, bila izvanredna, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Gostujući na O2TV rekao je da je to najnoviji podatak koji je danas dobio od guvernerke NBS Jorgovanke Tabaković i da pokazuje da je ostvaren rast stranih direktnih investicija između 15 i 22 odsto, u zavisnosti od toga da li je u pitanju neto ili bruto iznos.

 

Related posts

Vučić zadovoljan odlukom Kasacionog suda

Mica Milakov

Tabaković: “Srbija ima 30,4 tone zlata”

Jelena Obradović

Ivica Dačić gost Lica nacije: Uspeli smo da vratimo kosovsko pitanja ponovo na razmatranje

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija