17. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekologija Južni Banat Najvažnije Vesti

“Otpad odvoji, poklon osvoji” – akcija recikliranja u Jabuci

U Jabuci je i ovog vikenda organizovana akcija odnošenja kabastog otpada i sakupljanja pet ambalaže pod nazivom „Otpad odvoji, poklon osvoji“. Interesovanje meštana Jabuke bilo je veliko, tako da u MZ Jabuka veruju da će nastaviti sa sličnim akcijama i u narednom periodu.

Mesna zajednica Jabuka u saradnji sa JKP “Higijena” organizovala je i ovog vikenda akciju prikupljanja pet amblaže i odnošenje kabastog otpada.

Prema rečima Jovanke Dakić iz JKP “Higijena” ljudu treba u svojim domovima da odvajaju pet ambalažu od ostalog otpada, dok kabasti otpad kao što su stari nameštaj ili bela tehnika ne treba da se odlaže na deponiji.

U akciji su pored Mesne zajednice Jabuka i “Higijene” učestvovali i “Eko star pak” i Udruženje za promociju društvenih delatnosti. Jovanka Dakić je najavila da će narednih 10 subota u Pančevu na Zelenoj pijaci od 8 do 11 sati biti organovana akcija u okviru koje će za 10 plastičnih flaša ili 5 limenki moći da se dobije eko ceger.

Related posts

Vučić za FT: Moramo sami o sebi da brinemo

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić: Retke su večeri kada se smejem i opuštam

Aleksandra Miloševska

Izmenjen režim saobraćaja i zatvaranje ulica povodom Karnevala

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija