13. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekologija Južni Banat Najvažnije Vesti

“Otpad odvoji, poklon osvoji” – akcija recikliranja u Jabuci

U Jabuci je i ovog vikenda organizovana akcija odnošenja kabastog otpada i sakupljanja pet ambalaže pod nazivom „Otpad odvoji, poklon osvoji“. Interesovanje meštana Jabuke bilo je veliko, tako da u MZ Jabuka veruju da će nastaviti sa sličnim akcijama i u narednom periodu.

Mesna zajednica Jabuka u saradnji sa JKP “Higijena” organizovala je i ovog vikenda akciju prikupljanja pet amblaže i odnošenje kabastog otpada.

Prema rečima Jovanke Dakić iz JKP “Higijena” ljudu treba u svojim domovima da odvajaju pet ambalažu od ostalog otpada, dok kabasti otpad kao što su stari nameštaj ili bela tehnika ne treba da se odlaže na deponiji.

U akciji su pored Mesne zajednice Jabuka i “Higijene” učestvovali i “Eko star pak” i Udruženje za promociju društvenih delatnosti. Jovanka Dakić je najavila da će narednih 10 subota u Pančevu na Zelenoj pijaci od 8 do 11 sati biti organovana akcija u okviru koje će za 10 plastičnih flaša ili 5 limenki moći da se dobije eko ceger.

Related posts

Vučić: Vojska i policija sve opremljenije da čuvaju mir

Jasmina Petkovic

PROUNS: Nedopustivo da se bes usmerava na novinare koji rade svoj posao 

Mica Milakov

Preminuo Stanko Zeng

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija