27. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Jabuka: Na preventivnom pregledu i ultrazvuk abdomena

Centar za preventivne zdravstvene usluge Doma zdravlja u saradnji sa Opštim bolnicom, Zavodom za javno zdravlje i Mesnom zajednicom Jabuka organizovao je još jednu akciju preventivnih pregleda. Sto osamdeset stanovnika Jabuke iskoristilo je mogućnost da uradi osnovne laboratorijske analize, od kojih je 90 uradilo i ultrazvuk abdomena.

Veliko interesovanje bilo je danas  meštana Jabuke za preventivne preglede koji su organizovani u Mesnoj zajednici Jabuka. Ponovo su imali mogućnost da bez čekanja, uputa i knjižice urade osnovne preglede, dobiju savete od lekara i zbog toga su bili veoma zadovoljni.

Danas u zainteresovani meštani Jabuke uz prethodno zakazivanje u Mesnoj zajednici mogli da idu na  ultrazvuk abdomena, koje je radila načelnica Radiologije u pančevačkoj Bolnici, doktorka Branka Vujasinović. Prema rečima doktora Stojana Višekrune, direktora Doma zdavlja, uskoro će ova zdravstvna ustanova nabaviti najsavremeniji ultrazvučni aparat, koji će moći da se koristi i za akcije preventivnih pregleda.

Sto osamdeset stanovnika Jabuke iskoristilo je mogućnost da proveri holestrol, šećer, visinu, težinu i dobije savet lekara.

Prema najavama doktora Višekrune, Dom zdravlja će i tokom leta nastaviti s organizovanjem preventivnih pregleda, jer su oni važni kako bi se na vreme otkrila bolest.

 

Related posts

ODLIČNA SARADNJA AK TAMIŠ I GRADA : Pančevo dobija gradsku trku !

Mica Milakov

Servisne informacije za 22. januar

Zorana Stekovic

Mladi talenti u pančevačkom muzeju

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija