17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Politika Vesti

Maja Vitman : Odgovornom politikom SNS za 50 odsto uvećana ulaganja u mere zapošljavanja

Prioritet vlasti u Gradu  Pančevu je pored podizanja privrednog ambijenta što je urađeno otvaranjem  Severne poslovne zone i  smanjenje nezaposlenosti u gradu, rekla je  Maja Vitman gradska menadžerka na konferenciji za novinare Gradskog odbora SNS –a Pančevo. Zato je Grad Pančevo za  realizaciju  aktivne politike zapošljavanje, predviđene  Akcionim planom,   za ovu godinu izdvojio  značajna sredstva u iznosu  višem od 54 miliona dinara  i ukupno predvideo 11 mera zapošljavanja.

Skupština grada Pančeva  usvojila je Akcioni plan, čiji je sastavni deo  Lokalni akcioni plan zapošljavanja za ovu godinu koji predstavlja osnovni instrument sprovođenja aktivne politike zapošljavanja istakla je Maja Vitman, gradska menadžerka na konferenciji za novinare Gradskog odbora SNS-a. Grad je zbog toga uvećao za ovu namenu  za oko 50 posto  sredstva za ovu godinu, kako bi stimulisao što više poslodavaca da zapošljava nove kadrove. Maja Vitman istakla je neke od mera Lokalnog akcionog plana zapošljavanja.

Govoreći o opremanju kabineta u pančevačkim srednjim školama, za šta grad izdvaja svake godine značajna sredstva, Maja Vitman je rekla  da se na ovaj konkurs javi veliki broj škola i da postoji dobra saradnja sa stručnim kadrovima u školama.

Pored  ovih mera,  planom zapošljavanja obuhvaćene su i stručna praksa, javni radovi za teže zapošljiva lica, studentska letnja praksa, Sajam zapošljavanja, Program podrške početnicima u biznisu, NIS šansa, Smanjenje siromaštva  kroz mogućnost zapošljavanja u saradnji sa Help organizacijom – Žene i Romi  i radna praksa za mlade.

Maja Vitman  je istakla da  ova vlast na ovaj način pokazuje  da odgovorno vodi politiku u gradu, stimulišući ne samo poslodavce već i sve relevantne subjekte. Podizanjem privrede stvara se mogućnost otvaranja novih radnih mesta,  zaključila je Vitman.

Related posts

Predsednik Vučić sa visoko rangiranim investitorima u Minhenu

Zorana Stekovic

Uhapšeni zbog ugrožavanja bezbednosti

Bojana Kecic

Opovo: Novi sistem prevoza od januara

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija