11. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić mladim medicinarima: Ostajte ovde

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je najboljim mladim lekarima i medicinskim sestrama i tehničarima, koji su danas dobili ugovore o radu, da, kada se nađu pred izborom da odu u inostranstvo ili ostanu u zemlji, izaberu Srbiju, jer su upravo oni najbolji i najodgovorniji deo društva.

Vučić je najavio i ozbiljno povećanje plata lekara i medicinskih sestara, najmanje za 10 odsto.

“Pred vama će biti izbor u nekom trenutku – da li napustim svoju zemlju ili da ostanem ovde. Ja ću zato da vas molim uz Šantićeve stihove – ‘ostajte ovde’. I ne samo da vas molim, već da pokušam da vas obavežem da ostanete u svojoj zemlji, jer vi koji ste najbolji, vi ste najodgovorniji deo društva”, poručio im je predsednik.

Kako je rekao, za njih, za najbolje, nema “lako ću”, kao što nijedan ispit ili kontrolni u školi nisu tako shvatali, jer je za najbolje uvek teško, a samo za one koji uvek gube, neodgovorne, sve je uvek lako.

“Nemojte da budete nesrećni što je to tako, budite srećni što ste odgovorni i što želite da budete najbolji. To je odlika najboljih”, istakao je predsednik Srbije.

Vučić je dodao da je Srbiji potrebno još nekoliko godina za malo strpljenja da podstigne još viši standard.

Poručio im je da nemački standard nećemo moći da dostignemo, ali ćemo da mu se približavamo i to ozbiljno.

Vučić je dodao i da današnja ceremonija uručenja ugovora najboljim mladim lekarima, sestrama i tehničarima nije jedna od uobičajenih, već jedna od najvažnijih svečanosti koje su dobre i važne za državu, nemaju veze sa strankama i izborima već samo sa budućošću Srbije.

“Sve što danas država može da uradi je zahvaljujući teškim ekonosmkim reformama”, dodao je on.

 

Related posts

Predsednik Vučić još jednom zahvalio zdravstvenim radnicima

Jasmina Petkovic

Dačić: Ne prihvatamo potez Prištine, dijalog je na respiratoru

Katarina Popović

Slavko Stanišić ponovo na krovu Evrope

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija