22. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije

Studenti Pančeva – ponos grada, nagrađeni sa po 30 hiljada dinara

Više od jedne decenije Lokalna samouprava  u saradnji sa Regionalnim centrom za talente „Mihajlo Pupin“ nagrađuju  najbolje  studente  završnih godina čiji je prosek tokom studiranja bio preko 9 Ove godine za tu namenu izdvojeno je 570 hiljada dinara, a nagrađeno je 19 studenata.

Grad Pančevo  u saradnji sa Kancelarijom za mlade i Regionalnim centrom za talente „Mihajlo Pupin” nagradio je i ove godine najbolje studentkinje i studente. Nagrađeno je njih devetnaestoro. Zamenik gradonačelnika Pančeva, Predrag Živković u ime grada svakome je uručio po 30 000 dinara. Ovo se odnosilo na na studente koji su školske 2018./19. godine  prvi put upisali završnu godinu studija na fakultetima čiji je osnivač Republika Srbija.

– Dodeljujemo nagrade za najbolje studente koje su simbolične iz ugla Lokalne samouprave i grada u kojem živite , jer nijedna nagrada ne može da nadoknadi ni nama ni vama sve ono šta ste postigli. To trud koji ste uložili i ljubav koji imate prema nauci kojom se bavite. Čestitao bih vam od srca da se, ne samo na profesionalnom planu ostvarite, nego i u životu  – rekao je Predrag Živković, zamenik gradonačelnika.

–  Znanje, obrazovanje i kultura je nešto što je esencijalno, što vam niko ne može oduzeti. Svi dajete maksimum u raznim strukama , to znanje koje stičete  niko vam ne može oduzeti. Sve drugo može da devalvira, ali znanje nikada – rekao je Nemanja Rotar,  član Gradskog veća zadužen za kulturu

Nagrađeni studenti ističu da im je drago što Lokalna samouprava prepoznaje njihov trud, a 30 hiljada dinara koliko je svaki student dobio, uglavnom će iskorititi za odlazak na letovanje.

 

Mladi  ljudi koji postižu ovakve rezultate trebalo bi da budu uzor onima koji upisuju srednje škole i fakultete. Oni su dokaz kako marljiv rad daje rezultate.

Related posts

Vučić: Ujedinjeni do snažnije Srbije – Hristos se rodi!

Mirjana Popović

Badnji dan je, pale se badnjaci i čeka Božić

Zorana Stekovic

Nezapamćeno divljaštvo u Beogradu, demonstranti rušili sve što su stigli

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija