16. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije

Ambulante u Omoljici, Dolovu i Jabuci dobile patronožna kola

Ambulante pančevačkog Doma zdravlja u Dolovu, Omoljici i Jabuci dobile su po jedan novi automobil. Nove „škode fabije“ koristiće patronažne službe ovih naseljenih mesta, a u planu je i da ostalih šest sela dobije ovakvu donaciju.

U prisustvu gradonačelnika Pančeva Saše Pavlova i predstavnika lokalnih samouprava, direktor Doma zdravlja Pančevo dr Stojan Višekruna podelio je ključeve novih automobila ambulantama u naseljenim mestima Dolovo, Omoljica i Jabuka. Po jednu „škodu fabiju“ koristiće patronažne službe ovih naseljenih mesta, kako bi svojim stanovnicima pružili neophodnu pomoć. Sredstva je obezbedio Grad Pančevo, uz pomoć donatora. Gradonačelnik Saša Pavlov najavio je dodatna ulaganja u zdravstvo, a direktor Doma zdravlja dr Stojan Višekruna objasnio je koliko je to važno.

Prvi ključevi dodeljeni su ambulanti u Dolovu.

U prisustvu predstavnika lokalne samouprave, članova Gradskog veća i medicinskih radnika ključevi nove „škode fabije“ uručeni su radnicima ambulante u Omoljici.

I stanovnici Jabuke ubuduće će imati bolju zdravstvenu negu, jer je novi automobil dobila i ambulanta u ovom naseljenom mestu.

Najavljeno je i da će preostalih šest naseljenih mesta, koja pripadaju Pančevu, dobiti vozila za patronažnu službu. Planirana je i nabavka CTG aparata i mobilnog ultrazvučnog aparata, za koje su već obezbeđena sredstva.

Related posts

Koronavirusom zaražene još 173, a preminula jedna osoba

Zorana Stekovic

Brnabić od svih gradonačelnika zatražila pojačanu kontrolu

Bojana Kecic

BRAVO LAVOVI!!! ISTORIJA NA “MARAKANI” – ZVEZDA SRUŠILA LIVERPUL! Milan Pavkov jači od vicešampiona Evrope!

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija