23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Radovi na čišćenju odvodnih kanala u Jabuci u toku

U Jabuci su počeli radovi na čićenju odvodnih kanala, u kojima se nataložila voda zbog obilnih kiša i začepljenosti odvoda. Radove je posetila gradska menadžerka Maja Vitman.

U Jabuci postoji dugogodišnji problem sa odvodnim kanalima, koji su začepljeni različitim otpadom. Kanal, čiji se nivo vode podigao od kiša, štetan za životnu sredinu, što zbog insekata, što zbog neprijatnih mirisa, nalazi se u neposrednoj blizini osnovne škole i pored vrtića.(3718)  Decenijama niko nije vodio računa o ovim kanalima. Sada je drugačije. Počeli su radovi.

Direktor OŠ “Goce Delčev” Milosav Urošević ističe da bi i stanovnici mogli više da obraćaju pažnju, da ništa ne bacaju u kanale, jer upravo to smeta njihovoj deci, koja pohađaju vrtić ili školu.

Radove je posetila gradska menadžerka Maja Vitman.

Prema rečima gradske menadžerke zbog obilnih padavina, koje su pogodile južnobanatsko područje najvažnije je pročistiti kanale, kako se voda ne bi taložila.

Kanali oko najvećeg kolektora u Jabuci već su očišćeni i nivo vode je opao. Radovi će, kako je najavio Neđeljko Popović, izvršni direktor vodoprivrednog preduzeća “Tamiš Dunav” iz Pančeva, trajati narednih 10-ak dana.

Čišćenje je samo privremeno rešenje. Naseljena mesta Glogonj, Kačarevo, ali i Jabuka će, kada budu završeni radovi na izgradnji Potamiškog kolektora, biti priključeni na kanalizacionu mrežu Severne poslovne zone.

Predstavnici gradske i lokalne vlasti imali su vremena da saslušaju i stanovnike Jabuke, koji su dolazili i žalili se na probleme sa kojima se suočavaju godinama, kako bi znali na šta ubuduće da obrate pažnju i preduzeli potrebne mere za njihovo rešavanje.

Related posts

Održana Fijakerijada u Kovinu

Mirjana Popović

Isplata minimalca 4. juna, u ponedeljak 100 evra za 1,3 miliona ljudi

Branislava Grčić

Ministar Vulin: Cela država oseća potrebu da se izbori sa organizovanim kriminalom

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija