3. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije

Nevreme pogodilo i Opštinu Opovo

 

U opštini Opovo sinoć je palo 97 litara kiše po metru kvadratnom i uz jako nevreme padavine su napravile poteškoće sugrađanima. Čelnici opštine odmah su izašli na teren i pravovremeno reagovali.

Nevreme praćeno obilnim padavinama sinoć je pogodilo i opštinu Opovo. Najveća šteta je u Barandi  i tu su čelnici  opštine odmah reagovali po pozivu građana. Opovčani kažu da se ovako nešto dešavalo tri, četiri puta u poslednjih petnaestak godina.

Zoran Tasić, predsednik opštine Opovo osvrnuvši se na situaciju koja ih je zadesila kaže da ne želi da se vraća u prošlost i da krivi bilo koga, nego da vidi kako najlakše može da se reši trenutna situacija.

Kiša je celu noć padala, što je stvorilo dodatan problem. U Barandi su poplavljena tri domaćinstva, stoka je u vodi,okućnice takođe. Kako je rekao Tasić, oni su napravili takozvani bajpas, odnosno atmosfersku kanalizaciju su spojili sa kanalima koje održava DTD. Na terenu je bilo pet radnih mašina od kojih su tri u Barandi, a dve u Opovu. Jedan deo ekipe sanirao je posledice lomljenja grada u Sakulama.

Kako je rekao Zoran Tasić, predsednik Opštine Opovo sinoć je palo 97 litara kiše po metru kvadratnom. On kaže da se dešava da u toku godine ne bude toliko padavina.

Related posts

Izdvojena sredstva za opremanje Mašinske škole

Vanja Vićentić

POSAO U PRAVOSUĐU: Nasledno pravo porodice Simonović?

Mica Milakov

Šumarijada na Čardaku: Četrnaest godina druženja i sportskog nadmetanja

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija