23. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

U Jabuci akcije odvoženja kabastog otpada i prikupljanja plastične ambalaže

 

U Jabuci je danas organizovana akcija odvoženja kabastog otpada i prikupljanja plastične ambalaže u okviru koje su građani donosili pet ambalažu, a zauzvat su dobili  na poklon ceger od recikliranog materijala. Odziv je bio dobar, tako da će naredne nedelje biti organizovan nova akcija,   kažu u Mesnoj zajednici Jabuka.

Akcije u okviru kojih  su stanovnici Jabuke  mogli da donesu plastičnu ambalažu i da im se odnese  kabasti  otpad organizovali su  zajedno Mesna zajednica Jabuka, JKP „Higijena”i JKP “Zelenilo”. Prema rečima Slobodana Ilića, predsednika Mesne zajednice Jabuka, na ovaj način su još jednom su pokazali da su na usluzi svojim sugrađanima.

Akcija u okviru koje su donošene  plastične flaše je zamišljena tako da se motivisanjem stanovnika Jabuke razvija svest o važnosti separacije komunalnog otpada kod kuće i shvati značaj očuvanja životne sredine, rekao je Marko Mladenović predsednik Komisije za ekologiju MZ Jabuka.

Već naredne nedelje, 30. juna  biće organizovana nova akcija u okviru koje će stanovnici Jabuke moći da donesu  plastičnu ambalažu i čepove, a ponovo  će im biti omogućeno i da se reše kabastog otpada.

Related posts

Peta uzastopna pobeda “Železničara” za ubedljivu prednost na vrhu tabele

Jasmina Petkovic

PANČEVO: Ulazak u autobuse i prostorije stanice nije dozvoljen bez zaštite!

Zorana Stekovic

VUČIĆ PRED GLAVNI ODBOR : Ako opet dobijemo poverenje je građana, pola ministara biće smenjeni

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija