25. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Preventivni pregledi u Dolovu. Odličan odziv!

Preventivni pregledi veoma su značajni jer nam omogućavaju  da  proverimo svoje zdravstveno stanje i ukoliko ima povećanih vrednosti šećera u krvi, masnoća  praćene povišenim pritiskom i gojanošću što spada u veliki rizik za nastana mnogih hroničnih bolesti i mozemo na vreme da reagujemo i sprečimo da do razvoja bolesti dođe. Bez zakazivanja i odlaska kod lekara najlakši je način da proverimo svoje zdravlje, zato Preventivni centar Doma zdravlja organizuje akcije, svoje zdravlje danas su proverili žitelji Dolova.

Osnovne laboratorijske analize i merenje krvnog pritiska prvi su pokazatelji stanja našeg organizma. Zato zaposleni u Preventivnom centru organizuju česte i redovne preglede za sugrađane u gradu i naseljenim mestima. Centar za preventivne zdravstvene usluge organizovao je akciju kontrolnih pregleda, ovoga puta za stanovnike Dolova. Veliki broj meštana došao je da proveri svoje zdravlje, uradi osnovne analize i dobije savet od lekara.

Akciju preventivnih pregleda pohvalili su žitelji Dolova i naglasli da im mnogo znači što su imali mogućnost da provere svoje zdravlje bez zakazivanja i čekanja.

Dom zdravlja se trudi da stigne do svakog naseljenog mesta i organizuje preventivne preglede, jer  oni pored toga što su brzi i laki, omogućavaju da se otkriju i teže bolesti.

 

Related posts

Atletičari Tamiša osvajaju medalje uprkos koroni

Jasmina Petkovic

U Srbiji 54 novih slučajeva koronavirusa, preminuo 1 pacijent

Jasmina Petkovic

VUČIĆ IZ ŽENEVE: Ja se ponosim pozicijom Srbije i ne foliram nikog, sarađivaćemo sa svima!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija