27. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije

„Kostadinka Dina Nikolić“ okupila profesionalce i amatere u baletu

U Kulturnom centru održano je takmičenje „Kostadinka Dina Nikolić“, u organizaciji Baletske škole „Dimitrije Parlić“ po drugi put. Prvog dana takmičili su se u klasičnom baletu, drugog dana  u savremenoj igri, dok je nedelja rezervisana za dodelu nagrada i gala veče.

Baletska škola „Dimitrije Parlić“ organizuje takmičenje „Kostadinka Dina Nikolić“ po drugi put u Kulturnom centru Pančeva. Takmičari su podeljeni u dve kategorije, učenici od 11 do 18 godina učestvuju oba dana takmičenja, u klasičnom baletu učestvovali su  profesionalci od 18 do 27 godina.

Ime „Kostadinka Dina Nikolić“ takmičenje nosi po balerini i baletskom pedagogu koja je iznedrila veliki broj balerina iz pančevačke baletske škole.

Direktor škole Milorad Vukobratović obratio se prisutnima i iskoristio priliku da se zahvali svima koji su omogućili da se održi ovo takmičenje.

Prvog dana takmičari su izvodili tačke iz klasičnog baleta, druge večeri nadmetali su se u savremenoj igri, dok je nedelja rezervisana za proglašenje pobednika, dodelu nagrada i priznanja, u okviru gala večeri koje počinje u 19 sati.

 

Related posts

Funkcioneri opštine Plandište čuvaju svoju životnu sredinu

Mica Milakov

Položeni venci na spomenik palim vojnicima Crvene armije

Jasmina Petkovic

Atraktivno izletište na domak Glogonja

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija