23. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Servisna informacija

Akcija prikupljanja plastične ambalaže i odvoženja kabastog otpada i u Jabuci

U Jabuci će u subotu, 22. juna od 9 do 12 sati biti organizovana akcija odvoženja kabastog otpada (prvenstveno starog nameštaja i kućnih aparata) i prikupljanja plastične ambalaže.

Stanovnici Jabuke kabasti otpad mogu doneti u dvorište Dobrovoljnog vatrogasnog društva, Trg Borisa Kidriča broj 3.

Istog dana, takođe od 9 do 12 sati biće realizovana ekološka akcija “Otpad odvoji, poklon osvoji” u okviru koje će građani na poklon dobiti ceger od recikliranog materijala.

U Srbiji se godišnje utroši više od milijardu i dvesta miliona PET boca. Plastika i aluminijum koju ne recikliramo završava na deponijama i u životnoj sredini, i razgrađuje se od 100 do 1.000 godina. Reciklaža jedne aluminijumske konzerve može sačuvati dovoljno energije za rad kompjutera od tri sata, TV-a dva sata, a sijalica od 60 vati može goreti čak 20 časova.

Kako su naglasili organizatori, jedna osoba moći će da dobije po jedan ceger. Svako ko bude doneo 5 plastičnih boca dobiće na poklon biorazgradivi ceger – torbu od recikliranog PET-a. 

Osim plastičnih flaša biće prikupljani i plastični čepovi.

Akciju sprovode zajedno Mesna zajednica Jabuka, JKP “Higijena” i Centar za promociju društvenih delatnosti iz Pančeva.

Akcija “Otpad odvoji, poklon osvoji” je zamišljena tako da se motivisanjem stanovnika Jabuke razvija svest o važnosti separacije komunalnog otpada kod kuće i shvati značaj očuvanja životne sredine.

Related posts

Serija “Rubi” uskoro samo na RTV Pančevo

Mica Milakov

Saniran krov na vrtiću “Veverica” , “Slavuj” dobija ogradu

Nikoleta Dragaš

Sto godina od osnivanja Čehoslovačke

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija