13. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Vučić sa rektorom Azerbejdžanskog univerziteta za jezike

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas rektora Azerbejdžanskog univerziteta za jezike Kamala Abdulajeva i zahvalio mu za doprinos kulturno-prosvetnoj saradnji dveju zemalja.

Predsednik Vučić je rekao da, kao počasni doktor Azerbejdžanskog univerziteta za jezike, svesrdno podržava blisku saradnju tog Univerziteta i Univerziteta u Beogradu, koja se odvija kroz razmenu studenata i nastavnika, kao i kroz različite seminare i druge akademske programe. S tim u vezi je izrazio zadovoljstvo što je danas prvi student iz Azerbejdžana doktorirao na Filološkom fakultetu u Beogradu na temu Kultura na Putu svile. Predsednik Vučić je istakao da je otvaranje Centra azerbejdžanskog jezika i kulture u Beogradu, odnosno Centra srpskog jezika, književnosti i kulture u Bakuu, od velikog značaja za međusobno upoznavanje i bliže povezivanje dvaju naroda, a time i za razvoj ukupnih odnosa Srbije i Azerbejdžana.

Rektor Abdulajev je rekao da studenti Azerbejdžanskog univerziteta za jezike u Bakuu veoma aktivno učestvuju u radu Centra srpskog jezika, književnosti i kulture i da je taj Centar pobudio među Azerbejdžancima veliki interes za Srbiju i srpsku književnost i kulturu. On je predložio osnivanje zajedničke stručne komisije za unapređenje univerzitetske saradnje dveju zemalja. Takođe je istakao da su predsednici Vučić i Alijev svojom dobrom saradnjom dali podstrek razvoju saradnje Srbije i Azerbejdžana u svim oblastima.

Predsednik Vučić je zahvalio državnom vrhu Azerbejdžana na kontinuiranoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, koja posebno dolazi do izražaja u međunarodnim organizacijama, protivljenjem prijemu Kosova u njihovo članstvo. On je zamolio rektora Abdulajeva da prenese pozdrave predsedniku Alijevu, izrazivši nadu da će ga uskoro ugostiti u Beogradu.

Related posts

Predsednik Vučić se u 10.00 obraća javnosti

Jasmina Petkovic

U Srbiji potvrđeno još 1.318 slučajeva korona virusa, preminulo još 18 osoba

Mirjana Popović

Hapšenja zbog krađe, droge i oružja

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija