17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Vučić sa rektorom Azerbejdžanskog univerziteta za jezike

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas rektora Azerbejdžanskog univerziteta za jezike Kamala Abdulajeva i zahvalio mu za doprinos kulturno-prosvetnoj saradnji dveju zemalja.

Predsednik Vučić je rekao da, kao počasni doktor Azerbejdžanskog univerziteta za jezike, svesrdno podržava blisku saradnju tog Univerziteta i Univerziteta u Beogradu, koja se odvija kroz razmenu studenata i nastavnika, kao i kroz različite seminare i druge akademske programe. S tim u vezi je izrazio zadovoljstvo što je danas prvi student iz Azerbejdžana doktorirao na Filološkom fakultetu u Beogradu na temu Kultura na Putu svile. Predsednik Vučić je istakao da je otvaranje Centra azerbejdžanskog jezika i kulture u Beogradu, odnosno Centra srpskog jezika, književnosti i kulture u Bakuu, od velikog značaja za međusobno upoznavanje i bliže povezivanje dvaju naroda, a time i za razvoj ukupnih odnosa Srbije i Azerbejdžana.

Rektor Abdulajev je rekao da studenti Azerbejdžanskog univerziteta za jezike u Bakuu veoma aktivno učestvuju u radu Centra srpskog jezika, književnosti i kulture i da je taj Centar pobudio među Azerbejdžancima veliki interes za Srbiju i srpsku književnost i kulturu. On je predložio osnivanje zajedničke stručne komisije za unapređenje univerzitetske saradnje dveju zemalja. Takođe je istakao da su predsednici Vučić i Alijev svojom dobrom saradnjom dali podstrek razvoju saradnje Srbije i Azerbejdžana u svim oblastima.

Predsednik Vučić je zahvalio državnom vrhu Azerbejdžana na kontinuiranoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, koja posebno dolazi do izražaja u međunarodnim organizacijama, protivljenjem prijemu Kosova u njihovo članstvo. On je zamolio rektora Abdulajeva da prenese pozdrave predsedniku Alijevu, izrazivši nadu da će ga uskoro ugostiti u Beogradu.

Related posts

Grejanja : Havarija na toplovodu

Mica Milakov

Novi rebalans budzeta za 2019 godinu

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić na “Tesli” sa predsednikom UEFA Čeferinom

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija