12. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić sa delegacijom Generalne uprave carina Kine

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Generalne uprave carina Narodne Republike Kine.

 

Predsednik Vučić naglasio je važnost jačanja prijateljstva i sveobuhvatnog strateškog partnerstva dveju zemalja u svim oblastima saradnje i izrazio zahvalnost na principijelnom i čvrstom stavu Kine po pitanju poštovanja i očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

 

Na sastanku je istaknut neograničen potencijal Narodne Republike Kine, kao jednog od najvećih tržišta na svetu, i interes Republike Srbije da na to tržište izvozi svoje poljoprivredne proizvode. Jučerašnji sastanak i tri potpisana sporazuma između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Repubike Srbije i Generalne uprave carina NR Kine, važan je strateški korak za Srbiju u oblasti poljoprivrede zbog otvaranja kineskog tržišta za svinjsko meso, kao i mleko i mlečne prerađevine iz Srbije.

 

Predsednik Vučić i predstavnici kineske delegacije Generalne uprave carina razgovarali su i o nastavku saradnje i usaglašavanju procedura za izvoz voća i kukuruza.

 

Related posts

Ministar Vulin sa rukovodiocima Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata

Nikoleta Dragaš

Čestitka predsednika Republike Aleksandra Vučića povodom Dana Vojske Srbije

Jasmina Petkovic

Požrtvovana borba Borkovića na Hokenhajmu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija